Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate Nikšić: Želimo da vjerujemo da su navodi Kovačevića tačni

Demokrate Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 05.07.2023. u 15:44
Demokrate Nikšić saopštile su da su čule javno iznešen stav predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića i da žele da vjeruju da su ti navodi tačni.

Navode i da "ukoliko je suprotno, zaslužuje svaku osudu i dovodi u pitanje integritet nosioca javne funkcije".

Kovačević je preksinoć držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne tokom obilježavanja 13 godina rada "Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić".

On je juče rekao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je namještao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

"Stav Demokratske Crne Gore po pitanju poštovanja državnih simbola je kristalno jasan i to pokazujemo na svakom koraku. Takođe, osuđujemo svaki vid primitivnog ili bilo kog drugog izlaganja poruzi ili nepoštovanja državnih simbola. Smatramo da je poštovanje državnih simbola, ne samo svoje, već i svih drugih država, stvar elementarne pristojnosti i drzavnicke i licne odgovornosti", navodi se u saopštenju Demokrata Nikšić.

Dodaju da državni simboli nijesu samo zakonska i ustavna odredba, već temeljni element i identitet države i njenih građana, koji se u svakom trenutku moraju i trebaju poštovati.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Poslanički klub DPS-a u znak protesta zbog odlaganja premjerskog sata u subotu, spriječio je održavanje istog. Poslanici DPS-a su blokirali govornicu. Predsjednik Skupštine Andrija Mandić je kazao da DPS ne dozvoljava održavanje premijerskog sata, te da će novi biti zakazan za 19. jul. Premijer Milojko Spajić danas je trebalo je da odgovara na pitanja predstavnika poslaničkih klubova.
    Premijer Milojko Spajić odgovaraće danas u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj Premijerskom satu.