Demokrate Nikšić: Želimo da vjerujemo da su navodi Kovačevića tačni

Demokrate Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 05.07.2023. u 15:44
Demokrate Nikšić saopštile su da su čule javno iznešen stav predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića i da žele da vjeruju da su ti navodi tačni.

Navode i da “ukoliko je suprotno, zaslužuje svaku osudu i dovodi u pitanje integritet nosioca javne funkcije”.

Kovačević je preksinoć držao ispružen srednji prst ruke tokom intoniranje državne himne tokom obilježavanja 13 godina rada “Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom Nikšić”.

On je juče rekao da ni na koji način nije pokazao nepoštovanje himne i da je namještao kaiš na satu u trenutku kada je snimljen.

“Stav Demokratske Crne Gore po pitanju poštovanja državnih simbola je kristalno jasan i to pokazujemo na svakom koraku. Takođe, osuđujemo svaki vid primitivnog ili bilo kog drugog izlaganja poruzi ili nepoštovanja državnih simbola. Smatramo da je poštovanje državnih simbola, ne samo svoje, već i svih drugih država, stvar elementarne pristojnosti i drzavnicke i licne odgovornosti”, navodi se u saopštenju Demokrata Nikšić.

Dodaju da državni simboli nijesu samo zakonska i ustavna odredba, već temeljni element i identitet države i njenih građana, koji se u svakom trenutku moraju i trebaju poštovati.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Mandatar za sastav vlade Crne Gore, predsjednik Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić, saopštio je da ima još vremena za formiranje vlade, te da rade na obezbjeđivanju većine. Nije htio da komentariše informaciju o isključivanju poslanica PES-a Jevrosime Pejović i Radinke Ćinćur iz partije.
  Poslanici Vanjskopolitičkog odbora Evropskog parlamenta usvojli su izvještaj o Crnoj Gori čiji je autor Tonino Picula. Za izvještaj je glasao 51 poslanik odbora dok su tri bila protiv i tri uzdržana. O dokumentu će se sljedećeg mjeseca glasati na plenarnom zasjedanju EP kada će biti usvojen u formi rezolucije Evropskog parlamenta.