Demokrate Nikšića: Staćemo na put svakome ko pokuša da postane novi Radojičić

demokrate
  • Autor onogost.me
  • 26.01.2016. u 18:56

Za nikšićke Demokrate zloupotreba službenog položaja bivšeg  predsjednika Opštine Nikšić, Nebojše Radojičića, zbog čega je dobio uslovnu kaznu samo je jedno u nizu njegovih nedjela, ali i nedjela cjelokupne administaracije koju je predstavljao. 

Naime, Radojičić je za vrijeme svog mandata zloupotrebio službeni položaj tako sto je omogućio jednom broju javnih funkcionera da zaključe ugovor o stambenom kreditu. 

“Shodno tome, za reformu Nikšića je neophodan veliki broj sredstava i dug vremenski period. Svjedoci smo velikog broja malverzacija koje je Radojičić sproveo u saradnji sa onima koji su pali zajedno sa njim ili ih taj pad tek očekuje”, saopštavaju Demokrate dodajući da je poznato je i da se veliki broj prijava nije procesuirao ili su izrečene minimalne kazne.

“Rasturena privreda, propala Željezara, Rudnici boksita,  transfer javnog novca u privatne džepove što plaćaju oni građani koji istovremeno sa plaćanjem domaćeg parazitskog sistema finansiraju i odlazak svoje djece u strane države”, kako kažu iz ove partije, svjedoci su Radojičićeve vlasti.

Demokrate su saglasne da Nikšić ne može ići naprijed bez reforme javnog sektora i uvođenja reda i principa kontrole odgovornosti u lokalnoj administraciji.

“Nećemo stati na ovome i da nećemo dozvoliti da se ovakve i slične situacije zakonski ne procesuiraju. Staćemo na put svakome ko i pokuša da postane novi Radojičić”, zaključuju Demokrate.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Da li je crnogorsko društvo zarobila politika? Sagovornici TVCG, univerzitetski profesori odgovaraju, da jeste. Otrovala nas je, poručuju, do te mjere da sve više mrzimo. I to je valjda alarm da kažemo dosta, i okrenemo se sebi.
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dostavio je Skupštini dopunjeni predlog odluke za skraćenje mandata Skupštini nakon što mu ga je predsjednica parlamenta Danijela Đurović vratila na doradu.
Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću zahtjev da se održi vanredna sjednica parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata Skupštini.