Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate Nikšića: Staćemo na put svakome ko pokuša da postane novi Radojičić

demokrate
  • Autor onogost.me
  • 26.01.2016. u 18:56

Za nikšićke Demokrate zloupotreba službenog položaja bivšeg  predsjednika Opštine Nikšić, Nebojše Radojičića, zbog čega je dobio uslovnu kaznu samo je jedno u nizu njegovih nedjela, ali i nedjela cjelokupne administaracije koju je predstavljao. 

Naime, Radojičić je za vrijeme svog mandata zloupotrebio službeni položaj tako sto je omogućio jednom broju javnih funkcionera da zaključe ugovor o stambenom kreditu. 

“Shodno tome, za reformu Nikšića je neophodan veliki broj sredstava i dug vremenski period. Svjedoci smo velikog broja malverzacija koje je Radojičić sproveo u saradnji sa onima koji su pali zajedno sa njim ili ih taj pad tek očekuje”, saopštavaju Demokrate dodajući da je poznato je i da se veliki broj prijava nije procesuirao ili su izrečene minimalne kazne.

“Rasturena privreda, propala Željezara, Rudnici boksita,  transfer javnog novca u privatne džepove što plaćaju oni građani koji istovremeno sa plaćanjem domaćeg parazitskog sistema finansiraju i odlazak svoje djece u strane države”, kako kažu iz ove partije, svjedoci su Radojičićeve vlasti.

Demokrate su saglasne da Nikšić ne može ići naprijed bez reforme javnog sektora i uvođenja reda i principa kontrole odgovornosti u lokalnoj administraciji.

“Nećemo stati na ovome i da nećemo dozvoliti da se ovakve i slične situacije zakonski ne procesuiraju. Staćemo na put svakome ko i pokuša da postane novi Radojičić”, zaključuju Demokrate.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci