Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate: Početak reformi u policiji na koje se predugo čekalo

1611224954-logo-govornica-i_1280x800
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 27.02.2021. u 11:11

Demokratska Crna Gora pozdravila je odluku v.d. direktora Uprave policije, Zorana Brđanina, da smijeni načelnika Centra bezbjednosti Nikšić, Tihomira Goranovića, i komandira stanice policije Nikšić, Darka Mađarića. Podsjećaju da je na takvo postupanje  prije nekoliko dana pozvao poslanik i nosilac izborne liste "Mir je naša nacija" Momo Koprivica.

"Ovo je odluka koja označava početak reformi u policiji na koje se predugo čekalo. Stoga, ohrabrenje Brđaninu da nastavi u istom smjeru. Poznato je da se policija, posebno u Nikšiću, u dosadašnjem periodu, nije proslavila kada je u pitanju obračun sa različitim oblicima kriminala, korupcije, zloupotreba položaja", navodi se u saopštenju Demokrata.

Kako ocjenjuju u toj partiji značajan momenat kod ove smjene predstavlja i činjenica da su kadrovske promjene upravo od Nikšića i krenule.

"Struktura policije u Nikšiću prepoznata je, osim po pasivnosti u stvarima u kojima je trebalo da bude značajno ažurnija, i po najekstremnijim vidovima obračuna sa političkim neistomišljenicima. Apsurdno je o prijeko potrebnim reformama u policiji i misliti bez kadrovskih promjena u njenim strukturama. V. d. direktora Uprave policije, Zoran Brđanin, prepoznao je to na vrijeme, a to znači - odmah, i u skladu sa tim, počeo da postupa, u potpunosti izlazeći u susret očekivanjima javnosti", zaključuje se u saopštenju Demokrata.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Rekonstrkcija Vlade premijera Milojka Spjića najverovatnije biće finalizovana već sjutra. Partije koje bi trebalo da uđu u Vladu na današnjim sjednicama stranačkih organa odlučivaće o najavljenoj rekonstrukciji.