Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demokrate samostalno na lokalnim izborima

demokrate_nk
Demokrate
  • Autor onogost.me
  • 03.02.2017. u 09:45

Demokratska Crna Gora nastupiće samostalno na predstojećim lokalnim izborima u Nikšiću, koji su zakazani za 12. mart.

”Imajući u vidu odluke SDP-a i URA-e o samostalnom nastupu na lokalnim izborima u Nikšiću, čime je i definitivno opoziciono objedinjavanje na jednoj izbornoj listi postalo teorijski nemoguće, te polazeći od našeg ranije iznesenog stanovišta da uspjeh opozicije na izborima ne zavisi od načina izlaska opozicionih subjekata na njih (koje je svoju ispravnost potvrdilo i na nedavno održanim Parlamentarnim, kao i na lokalnim izborima u Budvi i Kotoru), Demokratska Crna Gora donijela je odluku da nastupi samostalno na lokalnim izborima u Nikšiću”, navodi se u saopštenju.

Demokrate su dodale da je njihova odluka zasnovana i na internom istraživanju raspoloženja članstva stranke.

”Istraživanje je pokazalo da članstvo, kao i naše šire biračko tijelo, ako već ne može da dođe do potpunog objedinjavanja, samostalan nastup Demokrata na martovskim izborima vide kao najbolji način nastupa, pri čemu je daleko najveći broj njih rekao da će u toj varijanti nesumnjivo izaći na izbore i glasati za Demokrate, što će najviše doprinijeti nesumnjivoj opozicionoj pobjedi u Nikšiću”, stoji dalje u saopštenju.

Očekuju, kako su naveli, tješnju opozicionu saradnju, međusobno uvažavanje i nenapadanje, kao i značajniju koordinaciju aktivnosti opozicionih subjekata.

 ”Jer je to formula koja će Demokratsku partiju socijalista, bez ikakve dileme, zbaciti sa sjedla iz kojeg već predugo jašu i o jadu zabavljaju građane Nikšića. Da će vrlo brzo sadašnja opozicija doći u priliku da formira vlast u Nikšiću, jasno je pokazano na primjeru nekada tvrdih uporišta DPS-a – Budve i Kotora, gdje su eventualne međusobne netrpeljivosti i lične sujete brzo stavljene u stranu zarad građana tih primorskih opština, a konkretni rezultati su već prvih dana vidljivi. Dakle, kad se hoće, onda se i može. Tako će biti i sa Nikšićem, gdje se, ovog puta, neće dozvoliti politička korupcija, koja je sinonim našla u imenu Drago Đurović, a na osnovu koje i danas vlada osiona i mafiokratska garnitura nestručnih pojedinaca. Dakle, očekujemo da opozicija formira vlast u Nikšiću već u prvim danima nakon izbora”, zaključuje se u saopštenju Demokrata.
 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je ta lokalna samouprava u tom gradu ima sramni odnos prema 21. maju, Danu nezavisnosti.