Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Demos: Ne pozivamo građane da krše zakon, već da ga provjere u Sudu za prekršaje

logodemos
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 28.07.2016. u 11:19

Novim saopštenjem OO Demosa, nastavljena je polemika sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) oko tumačenja zakonskih propisa i nadležnosti po kojima službenici Komunalne policije navodno zloupotrebljavaju svoj položaj prilikom pisanja kazni za nepropisno parkiranje. 

Nakon što su juče iz DPS-a prozvali predsjednika OO Demosa, Dragišu Janjuševića, da pokušava manipulisati građanima, iznoseći neistine ili pogrešna tumačenja o datoj temi, navodeći da je tužno da na taj način Janjušević poziva građane da ignorišu pravne akte, iz Demosa je stigla reakcija.

„Vas, poštovani građani, pozivam ne da zaobilazite pravne akte, već naprotiv, kao što sam rekao, da ih provjerite kod Suda za prekršaje – odjeljenje Nikšić, jer je sud – zakon koji govori još od Rimskog prava. To, što autori saopštenja ne umiju da čitaju propise i pravne akte kao i njihovi kadrovi koji su kreatori prekršajnih naloga, gdje je jasno iznešena zloupotreba službenog položaja, i nije neka novina. Jer, oni decenijama zaobilaze pravne akte pa je Oština Nikšić u minusu blizu 50 miliona evra. I ovo kreativno saopštenje vrvi od neznanja pa se pozivanjem na član 295 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima, koji govori o premještanju vozila, gdje na osnovu Uredbe i Zakona na koje se pozivaju dotična gospoda nije urađena skupštinska Odluka kao u Kotoru, Bijelom Polju, Herceg Novom… Mi smo govorili o parkiranju, a ne premještanju vozila gdje se pokušava zamjenom teza prikriti sušta istina“, tvrdi Janjušević i objašnjava da se Komunalna policija ne može pozivati na član 323 , a u vezi sa članom 60.stav 13 Zakona o bezbjednosti saobraćaja, već su njihove nadležnosti definisane članom 314 .i članom 9 pomenutog Zakona. 

Nakon što su iz DPS-a prozvali Janjuševića da se, kao službenik za skupštinske poslove u Opštini, bavi politikom za vrijeme radnog vremena, budući da ga je, kako su naveli, gotovo nemoguće naći u kancelariji, Janjušević odgovara da se u DPS-u služe klasičnim metodama uhođenja.

„To je još jedan dokaz da se DPS uveliko angažovao na zadatku da kojim slučajem ne dođu ljudi od struke i znanja na rukovodeće pozicije“, poručuje Janjušević.

On se osvrnuo i na druge optužbe koje su iznijeli iz Demokratske partije socijalista.

„Takođe, što me u političkom smislu najviše raduje jeste da ne predstavljam interesnu grupaciju zaogrnutu imenom političke partije koja se vodi motom, programom i ideologijom ‘jedan zaposleni četiri glasa'”, kazao je Janjušević odgovarajući na prozivke da često mijenja političke dresove i da se krije iza nevladine organizacije kao nezavisni analitičar.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.