Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DEMOS: Rekonstrukcija trga udar na gradske finansije

logodemos
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 07.07.2016. u 11:44

Povodom početka radova na rekonstrukciji Trga Slobode danas se oglasio i OO Demosa u kojem ističu da se ne protive rekonstrukciji nikšićkog trga,  ali kako navode,  on mora imati jasne finansijske i budžetske pozicije , kao i vlast koja će imati puni mandat ispred sebe za ovako važan i značajan projekat.

„ Zato bi dobro bilo da se lokalna vlast u Nikšiću dobro preispita oko početka radova, jer se nalazimo pred parlamentarnim izborima , a veoma brzo i lokalnim izborima u Nikšiću. Zbog toga, da ne bi ovaj projekat imao čisto političko-marketinšku i predizbornu svrhu, i nikšićki trg doveo u situaciju nikšićke pijace, zbog finansijskih dubioza u kojima se nalazi lokalna uprava , kao i budući nejasnih i neizvjesnih finansijskih situacija želimo da upozorimo na još jednu , kako političku , tako i urbanističku složenu situaciju u kojoj se mogu naći gradjani Nikšića“, navodi se u saopštenju Demosa koje potpisuje  član GO, Ranko Miljanić.

On smatra kako bi ovakvi projekti trebalo da  imaju opšte građanski i društveni konsnzus , a ne samo, kako zaključuje, parlamentarno-političko saglasje.

„ Kako je ovaj projekat krenuo sa peticijama nevladinog sektora o zabrani sječe lipa, što naravno podržavamo, političkim nesalaganjima, gradjanskim primjedbama želimo da se još jednom dobro sagledaju svi aspekti ove namjere. Takodje, veliki broj arhitekata, gradjevinskih inženjera i urbanisata izražava svoje stručne bojazni, kako zbog nepoznavanja preglednosti instalacija, tako i drugih tehničkih specifičnosti koji mogu umnogome otežati ovaj posao“, zaključuje Miljanić. 

Podsjećamo da je vrijednost radova na rekonstrukciji trga oko1,5 miliona eura. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.