DF predao predlog za predsjedničku kandidaturu Mandića

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 03.02.2023. u 19:42
Demokratski front (DF) predao je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog za predsjedničku kandidaturu Andrije Mandića. Samo dan nakon što je to najavljeno, potpise podrške predali su mladi DF-a.

Na potezu je Državna izborna komisija koja treba da potvrdi kandidaturu.

Predsjednik DIK-a, Nikola Mugoša, saopštio je da će, nakon što stručna služba provjeri potpise podrške kandidatu, sjednicana kojoj će se odlučivati o utvrđivanju kandidature biti održana 48 sati od predaje same kandidature.

“Zapsinikom je kontatovano šta je od dokumentacije potrebno, DIK će pristupiti provjeri dokumentacije”, kazao je Mugoša večeras.

Nakon što stručna služba provjeri potpise podrške kandidatu, sjednica DIK-a na kojoj će se odlučivati o utvrđivanju kandidature biće održana 48 sati od predaje same kandidature.

Kandidaturu Mandića podržali su konstituenti DF-a.

Podsjetimo, odluka da Andrija Mandić bude kandidat na predsjedničkim izborima izglasana je 2. februara.

Mandić je, kako je tada saopšteno iz Nove srpske demokratije (NSD), istakao da čvrsto vjeruje u pobjedu i da očekuje podršku svih građana Crne Gore.

Podršku Mandiću pružili su iz Radničke partije, Pokreta za promjene, Prave Crne Gore i Demokratske narodne partije.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Državna izborna komisija DIK priprema se za drugi krug predsjedničkih izbora. U nedjelju počinje štampanje glasačkih listića, a ovoga puta neće biti žrijebanja, nego će kandidati nastupati pod istim rednim brojevima kao i u prvom krugu. Iz Komisije poručuju da su postojeći zakoni nedorečeni kada je u pitanju organizacija drugog kruga izbora, zbog čega apeluju da se konačno pristupi izbornoj reformi.
  Svojim ljudskim, moralnim, intelektualnim političkim i drugim osobinama Jakov Milatović je jedini koji zaslužuje da bude novi predsjednik Crne Gore, piše u pismu podrške koja je u ime udruženja penzionera upućena predsjedničkom kandidatu Jakovu Milatoviću, saopštio je Pokret Evropa sad (PES).
  Mislim da je moguć scenario da Ustavni sud poništi Đukanovićev potez o raspuštanju Skupštine Crne Gore, ocijenio je lider Demosa Miodrag Lekić u emisiji Link na Radiju Crne Gore.