DF sprema krivičnu prijavu zbog sječe lipa

df1111
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 17.07.2016. u 13:40

Povodom uklanjanja drvoreda lipa oglasili su se i iz Demokratskog fronta (DF).

”Sramota je da se na ovako brutalan način i u nedelju kada je neradni dan postupa protiv Zakona o lokalnoj samoupravi i protiv Statuta opštine Nikšić i posijeku drvoredi lipa na Trgu Slobode bez prethodnog izjašnjavanja lokalnog parlamenta o Predlogu odluke za održavanje referenduma koji je podnijela jedna trećina odbornika lokalne Skupštine”, kažu iz DF-a.

Oni su u saopštenju najavili da će podnijeti prijavu protiv nadležnih organa koji su zanemarili zakon i Statut opštine Nikšić.

”Ukoliko se ovakva praksa primjenjivanja gole sile od strane ove vlasti nastavi, bićemo prinuđeni da i mi postupimo na jednak način kako bi zaštitili svoja prava i prava građana Nikšića. Ovome će morati da se stane na put”, navode u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputiće danas svim parlamentarnim subjektima predlog "Platforme za Crnu Goru u EU", a čiji je primarni cilj vraćanje reformske i evropske agende u društveno-politički fokus, kao i zajedničko djelovanje na ubrzanju našeg evropskog puta, saopšteno je iz kabineta Predsjednika.