Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DF u Župi: Želimo državu koja rješava probleme svojih građana

14593621_10208925599875966_254688655_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 06.10.2016. u 19:46

Govoreći na predizbornom skupu, koji  je u Župi večeras održao Demokratski Front, koordinator te partije, Branislav Dačević, kazao je kako je uvjeren da će DF na izborima 16. oktobra u toj mjesnoj zajednici „oduvati“ svoje političke konkurente. 

On je, tom prilikom, prozvao i aktuelnu vlast i dio opozicije.

„ Sad se pojavljuju neki koji su sve živo zatvorili, pa u tom zaboravu svom već počinju da otvaraju nešto šo je otvoreno možda prije 40 godina. Pojavljuju se i oni koji misle da imaju „ključ“, ali taj ključ nije dovoljan da otvori mnoge zarđale brave za sve ovo vrijeme. DF želi da otvori oči ovom narodu. Od Crne Gore je napravljena baruština, mi hoćemo da je isušimo, rekulktivišemo, da je zasijemo sjemenom ljubavi, nade, zdravim sjemenom Luče slobode u rukama DF-a“, poručio je on.

Marko Kovačević, odbornik i kandidat za poslanika, naglasio je da bez Nikšića nema Crne Gore, a da bez Župe nema Nikšića.

„DF želi da Crna Gora bude država koja ima slobodne institucije, država koja funkcioniše i koja rješava probleme svojih građana, želi Crnu Goru koja radi jer je jasno da Crna Gora sada ne radi i da ne rješava probleme, i neće dok god je On, Miilo Đukanović na vlasti. To je narod vrlo dobro shvatio i masovno mu otkazuju povjerenje“, kazao je Kovačević.

On se potom ironično osvrnuo i na Veliku koaliciju „Ključ“ kojoj je ponuđena ruka pomoći.

„DF je morao danas da „ošmirgla neke zarđale ključeve“ da ne bi slučajno zalutali u neke brave u koje ne bi trebalo, pa smo im poslali neke osnovne principe na kojima ćemo zasnivati koaliciju nakon 16.oktobra, nakon pobjede opozicije. Vlada će biti formirana bez DPS-a- i Mila Đukanovića. U novoj Vladi neće učestvovati ministri Đukanovićevih vlada. Izborna opoziciona lista koja osvoji najviše glasova predložiće kandidate za predsjednika Vlade. Ovo je pošteno, korektno i ovo su temelji buduće slobodne Crne Gore i ko na ovo ne može da pristane neka slobodno ide sa Đukanovićem“, saopštio je on, poručivši na kraju da će se odluka Crne Gore o učlanjenju u NATO donijeti na referendumu.

Arsenije Lalatović, odbornik DF u lokalnom parlamentu, odgovrio je na optužbe vladajuće stranke da DF radi protiv države.

„ Oni kažu da DF radi protiv države, oni lažu. Postavlja se pitanje ko radi protiv države – Mi slobodni građani koji volimo našu zemlju ,ili oni koji otimaju, lažu i koji rade sve protiv naše države“, kazao je Lalatović.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.