DIK apeluje na MUP da informišu birače o mjestima glasanja

izbori
onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 15.03.2023. u 13:14
Državna izborna komisija (DIK) apelovala je na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da preuzme sve neophodne mjere u cilju informisanja birača o mjestima na kojima mogu glasati na predsjedničkim izborima u nedelju.

Na dan održavanja lokalnih izbora koji su održani 23. oktobra 2022. godine, građani su se obraćali Državnoj izbornoj komisiji u cilju dobijanja informacije na kom biračkom mjestu mogu ostvariti biračko pravo budući da nijesu mogli ostvariti pristup sajtu www.biraci.me.

Državna izborna komisija u skladu sa Zakonom o biračkom spisku ima pravo uvida u birački spisak, dok nema pravo da obavještava građane na kom biračkom mjestu mogu ostvariti biračko pravo.

“Imajući u vidu zakonske nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i potrebu birača da budu informisani o biračkom mjestu na kom ostvaruju biračko pravo, Državna izborna komisija apeluje da se preuzmu  sve neophodne mjere u cilju informisanja birača o ovom pitanju, kako putem servisa www.biraci.me tako i putem stavljanja u funkciju više linija call centra Ministarstva unutrašnjih poslova”, navode iz DIK-a.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci