Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DIK apeluje na MUP da informišu birače o mjestima glasanja

izbori
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 15.03.2023. u 13:14
Državna izborna komisija (DIK) apelovala je na Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) da preuzme sve neophodne mjere u cilju informisanja birača o mjestima na kojima mogu glasati na predsjedničkim izborima u nedelju.

Na dan održavanja lokalnih izbora koji su održani 23. oktobra 2022. godine, građani su se obraćali Državnoj izbornoj komisiji u cilju dobijanja informacije na kom biračkom mjestu mogu ostvariti biračko pravo budući da nijesu mogli ostvariti pristup sajtu www.biraci.me.

Državna izborna komisija u skladu sa Zakonom o biračkom spisku ima pravo uvida u birački spisak, dok nema pravo da obavještava građane na kom biračkom mjestu mogu ostvariti biračko pravo.

“Imajući u vidu zakonske nadležnosti Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i potrebu birača da budu informisani o biračkom mjestu na kom ostvaruju biračko pravo, Državna izborna komisija apeluje da se preuzmu  sve neophodne mjere u cilju informisanja birača o ovom pitanju, kako putem servisa www.biraci.me tako i putem stavljanja u funkciju više linija call centra Ministarstva unutrašnjih poslova”, navode iz DIK-a.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.