Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đurović: Očekujem više tolerancije i spremnosti na dijalog i kompromis

Skupština Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 31.12.2022. u 09:40
Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović čestitala je Novu godinu svim građankama i građanima Crne Gore.

“Godina na izmaku, po mnogo čemu, bila je teška i izazovna za sve nas, posebno imajući u vidu pandemiju korona virusa koja, iako u znatno manjem obimu, i dalje traje, ali i zbog geopolitičkih dešavanja na tlu Evrope koja su izazvala finansijsku, energetsku i krizu hrane gotovo u cijelom svijetu. Uprkos tome, Skupština Crne Gore je pravovremeno reagovala i usvojila zakonske akte koji su omogućili smanjenje akciza na gorivo, ograničenje cijena proizvoda od posebnog značaja za život i zdravlje ljudi, osnivanje Alimentacionog fonda i druge”, navodi se u čestitki Đurović.

Istakla je da su u ovoj godini obradovani najmlađi početkom isplate dječijih dodataka, kao i najstariji članovi društva kojima je isplaćena trinaesta penzija i garantovano dalje usklađivanje njihovih primanja u narednoj godini.

“Očekujem da ćemo se u godini pred nama svi potruditi da prevaziđemo podjele koje smo naslijedili, koje nas opterećuju decenijama i onemogućavaju da krenemo putem napretka i prosperiteta za sve građane. Uvjerena sam da je u ovom trenutku naročito važno stabilizovati društveno-političku situaciju u zemlji i krenuti sa ispunjavanjem obaveza u procesu evropskih integracija”, kazala je Đurović.

Poručila je da bezbjednosna i politička stabilnost, unapređenje međuetničkih i međureligijskih odnosa, dinamiziranje ekonomskog i demokratskog razvoja i poboljšanje kvaliteta života građanki i građana moraju biti osnovni ciljevi svih učesnika u političkom životu Crne Gore.

“Unapređenje rada državnih institucija, snaženje koncepta vladavine prava, poboljšanje stanja u obrazovnom sistemu u cilju sticanja novih znanja, kako bi Crna Gora bila spremna da odgovori na sve izazove sa kojima se suočava savremeni svijet, takođe, treba da budu na vrhu liste prioriteta donosilaca odluka”, rekla je predsjdnica parlamenta.

U narednoj godini, kako je navela, očekuje od svih političkih aktera više otvorenosti, tolerancije i spremnosti na dijalog i kompromis kako bismo riješili glavne probleme koji opterećuju naše društvo u dugom vremenskom periodu i nastavili sa dinamičnim putem prema evropskoj porodici naroda, što je opredjeljenje velike većine naših građana.

“U ime Skupštine Crne Gore i u svoje lično ime, još jednom, svim građankama i građanima, a posebno našoj djeci, čestitam Novu 2023. godinu, sa željom da među nama vladaju mir, ljubav, razumijevanje, solidarnost i uzajamno poštovanje”, navodi se na kraju čestitke.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.