Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đurović: Sjednicu na kojoj se glasa o vladi mora sazvati predsjednik parlamenta

Skupština.me
 • Autor onogost.me
 • 18.10.2023. u 08:17
Nastavak konstitutivne sjednice Skupštine Crne Gore na kojoj će se birati predsjednik parlamenta nije definisan poslovničkim rokom već je stvar dogovora, te može biti održana u par dana, nakon zakazivanja, kazala je za Portal RTCG donedavna predsjednica Skupštine Danijela Đurović.

"S druge strane, sjednicu Skupštine na kojoj se odlučuje o vladi, mora sazvati predsjednik parlamenta, a rok za sazivanje sjednice je 15 dana ranije. Ukoliko većina tako odluči, rok može biti i sedam dana, a minimum tri dana ranije poslanici moraju dobiti predlog vlade”, kazala je ona.

Uz dogovor Kolegijuma Skupštine i uz zahtjev predsjednika, navodi Đurovićeva, taj rok može biti kraći.

“Ali svakako je nemoguće u istom danu birati i predsjednika parlamenta i vladu", tvrdi bivša predsjednica crnogorskog parlamenta.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Demokratska partija socijalista pozvala je predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da "jednom stane iza svojih riječi". Oni su kazali da ostaje da se vidi da li će Demokrate stati iza riječi predsjednika Skupštine opštine Nikšić Nemanje Vukovića, koji dolazi iz njihovih redova i da li će dizanjem ruke za izglasavanje nepovjerenja Kovačeviću, sa riječi preći na djela.