DPS Demokratama: Politika nije crvena kravata, dijeljenje letaka i čokoladica

dps_logo
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 29.08.2016. u 06:31

Nakon što su se juče oglasili iz OO Demokrata, navodeći da u loklanom DPS-u svjesno izbjegavaju mogućnost istovremenog održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora, stavljajući partijske ispred interesa građana, iz najjače opštinske partije stigla je reakcija.

Kako navode, to je samo nastavak prakse koju ovih dana sprovode mnogi pokušavajući da na račun Demokratske partije socijalista izađu iz anonimnosti, i kažu nešto samo kako bi sebi obezbijedili mjesto za fotografiju na portalima i bar na trenutak bili primijećeni.

„Tako i predstavnici Demokrata u saopštenju zatražiše skraćenje mandata odbornicima Skupštine opštine Nikšić i održavanje lokalnih izbora istovremeno sa parlamentarnim, a sve to bez navođenja ijednog valjanog razloga,  koristeći se samo odavno demantovanim pričama o političkoj korupciji“, navodi se u saopštenju OO DPS-a.  

Iz te partije naglašavju da je u Nikšiću sve redovno, da lokalna uprava funkcioniše u punom kapacitetu, ta da ostvaruje rezultate koje vide svi građani razmišljajući, kako navode,  o svakom segmentu života svojiih sugrađana.

„ I sve to dok njihovi odbornici u Skupštini opštine Nikšić, čije mandate istini na volju ne dobiše u izbornoj utakmici, već u brojnim prekomponovanjima na političkoj sceni, i ne dolaze na zasijedanja opštinskog parlamenta, ali se i ne odriču odborničke naknade.  Podsjećamo Demokrate, za ozbiljnu političku priču nije dovoljna crvena kravata, dijeljenje letaka i čokoladica, gradske promenade i neukusni spotovi. Za politički uspjeh neophodan je dobar program, kvalitetan kadar koji će iznijeti taj program, ozbiljnost i posvećenost, kakvu upravo pokazuju DPS i lokalna uprava Nikšića“, zaključuje se u saopštenju.

IZ DPS-a poručuju Demokratama  da vođenje grada prepušte onima koji taj posao shvataju i rade ozbiljno, te da dječije igrarije, kako ističu, ostave onima kojima i pripadaju. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Poslanici Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative i Demokratske unije Albanaca, podnijeli su Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv predsjednika Skupštine i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj. To je saopštio poslanik DPS-a Andrija Nikolić. On je kazao da su pozvali Bošnjačku stranku da potpiše krivičnu prijavu, što su oni odbili.
Odbor za bezbjednost i odbranu podnijeće krivičnu prijavu protiv nepoznatog člana koji je, kako se sumnja, odao tajne podatke sa zatvorene sjednice novinaru jednog dnevnog lista. Odluka je donešen sa osam glasova za, dok je jedan bio protiv. Odbor je prije toga saslušao vojno-diplomatskog predstavnika Crne Gore, general-majora Rajka Pešića, prije stupanja na funkciju.