Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Demokratama: Politika nije crvena kravata, dijeljenje letaka i čokoladica

dps_logo
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 29.08.2016. u 06:31

Nakon što su se juče oglasili iz OO Demokrata, navodeći da u loklanom DPS-u svjesno izbjegavaju mogućnost istovremenog održavanja lokalnih i parlamentarnih izbora, stavljajući partijske ispred interesa građana, iz najjače opštinske partije stigla je reakcija.

Kako navode, to je samo nastavak prakse koju ovih dana sprovode mnogi pokušavajući da na račun Demokratske partije socijalista izađu iz anonimnosti, i kažu nešto samo kako bi sebi obezbijedili mjesto za fotografiju na portalima i bar na trenutak bili primijećeni.

„Tako i predstavnici Demokrata u saopštenju zatražiše skraćenje mandata odbornicima Skupštine opštine Nikšić i održavanje lokalnih izbora istovremeno sa parlamentarnim, a sve to bez navođenja ijednog valjanog razloga,  koristeći se samo odavno demantovanim pričama o političkoj korupciji“, navodi se u saopštenju OO DPS-a.  

Iz te partije naglašavju da je u Nikšiću sve redovno, da lokalna uprava funkcioniše u punom kapacitetu, ta da ostvaruje rezultate koje vide svi građani razmišljajući, kako navode,  o svakom segmentu života svojiih sugrađana.

„ I sve to dok njihovi odbornici u Skupštini opštine Nikšić, čije mandate istini na volju ne dobiše u izbornoj utakmici, već u brojnim prekomponovanjima na političkoj sceni, i ne dolaze na zasijedanja opštinskog parlamenta, ali se i ne odriču odborničke naknade.  Podsjećamo Demokrate, za ozbiljnu političku priču nije dovoljna crvena kravata, dijeljenje letaka i čokoladica, gradske promenade i neukusni spotovi. Za politički uspjeh neophodan je dobar program, kvalitetan kadar koji će iznijeti taj program, ozbiljnost i posvećenost, kakvu upravo pokazuju DPS i lokalna uprava Nikšića“, zaključuje se u saopštenju.

IZ DPS-a poručuju Demokratama  da vođenje grada prepušte onima koji taj posao shvataju i rade ozbiljno, te da dječije igrarije, kako ističu, ostave onima kojima i pripadaju. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.