Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: Lokalni izbori u Šavniku šamar DF-a i poraz države

DPS
  • Autor onogost.me
  • 04.12.2022. u 13:35
Ponovno sprečavanje održavanja izbora u Šavniku, sedmo za redom, novi je šamar od Demokratskog fronta, ne samo Šavvničanima, opštini, nego i čitavoj Crnoj Gori, kazali su iz Opštinskog odbora DPS-a.

“Vršenjem djela koja spadaju u grupu krivičnih djela protiv izbornih prava propisanih Krivičnim zakonikom Crne Gore, članovi biračkih odbora iz redova ovog političkog saveza, nastavili su besprizorna djelovanja kojim na najeklatantniji primjer izvrgavaju ruglu nadležne institucije ove zemlje”, navodi se u saopštenju šavničkog DPS-a.

Ističu da je nevjerovatno da bilo ko sebi daje za pravo da biračima onemogućava da slobodno izraze svoju volju i iskoriste Ustavom garantovano biračko pravo, a da mu sve to prolazi nekažnjeno.

“Destrukcijom, primitivizmom i opstrukcijom izbornog procesa, izbori u Šavniku izgubili su smisao, dok su nadležni predstavnici izvršne i sudske vlasti svojim neadekvatnim postupanjem iskazali nemoć nadležnih institucija, usljed čega je poražena država”, zaključio je Opštinski odbor DPS Šavnik.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.