Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: Nezakonita odluka Vlade o uvođenju prinudne uprave u Šavniku

DPS
  • Autor onogost.me
  • 28.03.2024. u 17:54
Demokratska partija socijalista (DPS) ocijenila je da je Odluka Vlade Crne Gore da uvede prinudnu upravu u Šavniku nezakonita i politički motivisana.

”Odluka Vlade Crne Gore da uvede prinudnu upravu u Šavnik, iako je Skupština opštine ispunila sve ono što je traženo, nezakonita je i politički motivisana kako bi se udovoljilo interesima Andrije Mandića i Nove srpske demokratije”, naveli su iz DPS-a u saopštenju.

Ovakvom odlukom, smatraju, legitimisano je nasilje kojim je ”onemogućeno da se izbori na dva biračka mjesta završe”.

”I stvoren je opasan pravni presedan po kom bilo koji građanin Crne Gore može unedogled prekidati izbore i trajno onemogućiti njihovo okončanje. Demokratska partija socijalista ne pristaje na ovakvu politički motivisanu pravnu hajdučiju te ističemo da nećemo dozvoliti legitimisanje nasilja i sprovođenje nezakonitih odluka Vlade kojim se ruši ustavni poredak države Crne Gore”, zaključuje se u saopštenju.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Premijer Milojko Spajić odgovaraće sjutra u Skupštini na pitanja predstavnika poslaničkih klubova, na posebnoj sjednici posvećenoj premijerskom satu.
    Primjer Dragove Luke, gdje stanovnici revnosno mapiraju probleme, ali odgovor nadležnih uporno izostaje, najbolje svjedoči koliko je lokalna uprava u Nikšiću nesposobna i neznavena, kazao je Rajko Perović, odbornik Evropskog tima za Nikšić.