Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: Politički anonimci pokušavaju da se probiju zloupotrebama i neistinama

dps_logo
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.03.2016. u 14:54

“Demokratska partija socijalista, kao nosilac lokalne vlasti u Nikšiću, gotovo je u potpunosti realizovala svoj izborni program, sa realnim izgledima da do kraja mandata uradi mnogo više od planiranog”, navodi se u sapštenju OO te partije. 

U DPS- u su svjesni da se, kako ističu, uvijek može i više i bolje, pa će predstojeći period  iskoristiti da realizacijom novih projekata učine još jedan korak ka stvaranju uslova za evropski kvalitet života u Nikšiću.

U toj partiji posebno skreću pažnju na političe subjekte koji poslednjih dana pokušavaju da im ospore učinke, pa u prvi plan stavljaju, kako ističu, navodna kršenja zakona kada je u pitanju položaj raseljnih lica koja žive u Humcima.

“U nedostatku valjane argumentacije kojom bi eventualno pokušali da ospore naše evidentne rezultate pojedini politički subjekti, pa i neke nevladine organizacije, posljednjih dana pribjegavaju najbrutalnijem vidu falsifikovanja činjenica zarad kratkoročnog bljeska iz političke anonimnosti vršeći klasičnu zloupotrebu pojedinih porodica koje žive u zgradama za raseljena lica u naselju Humci. Iako se radi o minornim vanparlamentarnim političkim grupacijama, koje ne zaslužuju ni da im se ime pomene, osjećamo potrebu da reagujemo i istaknemo da Opštinski odbor DPS Nikšić u potpunosti podržava nastojanje Lokalne uprave da uvede red po pitanju regulisanja stanarskih prava za stambene jedinice koje su u vlasništvu Opštine, a sve u skladu sa zakonskim propisima”, navodi se u saopštenju OO DPS-a.

Pojašnjavaju da nije riječ o bilo kojoj vrsti pritiska, niti o bilo kakvom oduzimanju stanova toj kategoriji lica, već se, kako navode, radi o poštovanju zakona sa ciljem sprječavanja bilo kakvih zloupotreba.

“Ono što daje otužnu sliku ovoj priči jeste političko manipulisanje korisnicima stanova i pokušaj da se na ovom slučaju steknu bezvrijedni politički poeni. I to od strane onih koji nemaju niti svoj program niti podršku građana, niti su se bilo kad dokazali u političkoj utakmici, već iz anonimnosti žele izaći na račun onih kojima je Opština i Država Crna Gora pružila ruku i utočište kada im je to bilo najpotrebnije”, ističu u loklanom DPS-u i dodaju da pojavljivanje „tzv. boraca za pravo i socijalnu pravdu“ u ulozi zaštitinika onih kojima prava ničim nijesu uskraćena, jasno govori o njihovoj namjeri, te političkom kapacitetu i poznavanju zakona ove države.

“Svima je jasno šta stoji iza priče mladih „udarnika”, koji nadamo se, napokon nađoše grupaciju u kojoj mogu biti prvi među prvima, kad to ne uspješe u našoj partiji, nudeći sebe da vode jednu ozbiljnu organizaciju kao što je Savjet mladih DPS-a Crne Gore i to da im se obezbijedi mjesto bez prethodnih procedura. Takvi, koji ne mogaše dobiti mjesto u našoj partiji, pa nakon izvjesnog tumaranja i mijenjanja političkih ođela, konačno na račun priče bez utemeljenja nađoše svojih 45 sekundi u udarnim terminima. No, uostalom, oni su u ovoj priči samo statisti koji su pokušali biti glavni junaci, ali rad Lokalne uprave u skladu sa zakonom i načelima socijalne pravde u tome ih osujeti”, zaključuje se u saopštenju DPS-a Nikšić.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Predsjednik Vlade Milojko Spajić izvinio se građanima što je proveo četiri dana u Francuskoj na odmoru. Kazao je da je svjestan da većina građana ne može sebi da priušti putovanja u Francusku i EU ali je istakao da Vlada naporno radi na povećanju standarda kako bi omogućili građanima da vide sve što Evropa nudi. Premijer je rekao da na društvenim mrežama imamo sijaset neozbiljnih optužbi, ali je naglasio da napadi na mrežama i estradizacija politike nikome neće donijeti dobro.