Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: Politički anonimci pokušavaju da se probiju zloupotrebama i neistinama

dps_logo
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.03.2016. u 14:54

“Demokratska partija socijalista, kao nosilac lokalne vlasti u Nikšiću, gotovo je u potpunosti realizovala svoj izborni program, sa realnim izgledima da do kraja mandata uradi mnogo više od planiranog”, navodi se u sapštenju OO te partije. 

U DPS- u su svjesni da se, kako ističu, uvijek može i više i bolje, pa će predstojeći period  iskoristiti da realizacijom novih projekata učine još jedan korak ka stvaranju uslova za evropski kvalitet života u Nikšiću.

U toj partiji posebno skreću pažnju na političe subjekte koji poslednjih dana pokušavaju da im ospore učinke, pa u prvi plan stavljaju, kako ističu, navodna kršenja zakona kada je u pitanju položaj raseljnih lica koja žive u Humcima.

“U nedostatku valjane argumentacije kojom bi eventualno pokušali da ospore naše evidentne rezultate pojedini politički subjekti, pa i neke nevladine organizacije, posljednjih dana pribjegavaju najbrutalnijem vidu falsifikovanja činjenica zarad kratkoročnog bljeska iz političke anonimnosti vršeći klasičnu zloupotrebu pojedinih porodica koje žive u zgradama za raseljena lica u naselju Humci. Iako se radi o minornim vanparlamentarnim političkim grupacijama, koje ne zaslužuju ni da im se ime pomene, osjećamo potrebu da reagujemo i istaknemo da Opštinski odbor DPS Nikšić u potpunosti podržava nastojanje Lokalne uprave da uvede red po pitanju regulisanja stanarskih prava za stambene jedinice koje su u vlasništvu Opštine, a sve u skladu sa zakonskim propisima”, navodi se u saopštenju OO DPS-a.

Pojašnjavaju da nije riječ o bilo kojoj vrsti pritiska, niti o bilo kakvom oduzimanju stanova toj kategoriji lica, već se, kako navode, radi o poštovanju zakona sa ciljem sprječavanja bilo kakvih zloupotreba.

“Ono što daje otužnu sliku ovoj priči jeste političko manipulisanje korisnicima stanova i pokušaj da se na ovom slučaju steknu bezvrijedni politički poeni. I to od strane onih koji nemaju niti svoj program niti podršku građana, niti su se bilo kad dokazali u političkoj utakmici, već iz anonimnosti žele izaći na račun onih kojima je Opština i Država Crna Gora pružila ruku i utočište kada im je to bilo najpotrebnije”, ističu u loklanom DPS-u i dodaju da pojavljivanje „tzv. boraca za pravo i socijalnu pravdu“ u ulozi zaštitinika onih kojima prava ničim nijesu uskraćena, jasno govori o njihovoj namjeri, te političkom kapacitetu i poznavanju zakona ove države.

“Svima je jasno šta stoji iza priče mladih „udarnika”, koji nadamo se, napokon nađoše grupaciju u kojoj mogu biti prvi među prvima, kad to ne uspješe u našoj partiji, nudeći sebe da vode jednu ozbiljnu organizaciju kao što je Savjet mladih DPS-a Crne Gore i to da im se obezbijedi mjesto bez prethodnih procedura. Takvi, koji ne mogaše dobiti mjesto u našoj partiji, pa nakon izvjesnog tumaranja i mijenjanja političkih ođela, konačno na račun priče bez utemeljenja nađoše svojih 45 sekundi u udarnim terminima. No, uostalom, oni su u ovoj priči samo statisti koji su pokušali biti glavni junaci, ali rad Lokalne uprave u skladu sa zakonom i načelima socijalne pravde u tome ih osujeti”, zaključuje se u saopštenju DPS-a Nikšić.

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.