Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: SDT da se pozabavi pojedincima koji su Željezaru i zaposlene doveli u izuzetno tešku situaciju

Demkratska partija socijalista
  • Autor onogost.me
  • 01.06.2024. u 08:54
Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u Nikšiću pozvao je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da se pozabavi, kako su rekli, pojedincima koji su Željezaru i zaposlene doveli u izuzetno tešku situaciju.

”Još jednom pozivamo specijalno tužilaštvo da, ako su pregledali sve kilometar satove i emisije političara, se pozabave  i ovim pojedincima koje navodi i ministar Mujović, a koji su doveli Željezaru i njene zaposlene u izuzetno tešku situaciju”, navodi se u saopštenju te partije.

Otkazivanje pres konferencije od strane menadžmenta prekjuče nazvali su skandalom.

”U Nikšiću skandal za skandalom. Nakon jučerašnjeg zakazivanja pres konferencije od strane menadžmenta “EPCG Željezara Nikšić”, a potom i otkazivanja i zabrane ulaska u fabriku, oglasila se direktorica i navela da je željela da obraduje javnost informacijom da je Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore usvojio predlog ponude švajcarske kompanije o zakupu proizvodnih kapaciteta, ali da je u tome onemogućena zbog procedura”, navodi se dalje.

Potom se, stoji u saopštenju, oglasio ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

”On je kazao da odluka koju je donio Odbor direktora mora proći filter Vlade, pa će se tek onda razmišljati o finalnom rješenju. Ovo je samo dokaz koliko se neozbiljno i neodgovorno rukovodstvo EPCG odnosi prema fabrici i radnicima. To je i sam ministar ranije potencirao ističući da su pojedinci odgovorni što je novac potrošen kako je potrošen, što nije realizovano što je očekivano i što je zaposlen nedopustivo veliki broj radnika”, zaključuje se u saopštenju OO DPS Nikšić.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Predsjednik Vlade Milojko Spajić izvinio se građanima što je proveo četiri dana u Francuskoj na odmoru. Kazao je da je svjestan da većina građana ne može sebi da priušti putovanja u Francusku i EU ali je istakao da Vlada naporno radi na povećanju standarda kako bi omogućili građanima da vide sve što Evropa nudi. Premijer je rekao da na društvenim mrežama imamo sijaset neozbiljnih optužbi, ali je naglasio da napadi na mrežama i estradizacija politike nikome neće donijeti dobro.