Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: SDT da se pozabavi pojedincima koji su Željezaru i zaposlene doveli u izuzetno tešku situaciju

Demkratska partija socijalista
 • Autor onogost.me
 • 01.06.2024. u 08:54
Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) u Nikšiću pozvao je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) da se pozabavi, kako su rekli, pojedincima koji su Željezaru i zaposlene doveli u izuzetno tešku situaciju.

''Još jednom pozivamo specijalno tužilaštvo da, ako su pregledali sve kilometar satove i emisije političara, se pozabave  i ovim pojedincima koje navodi i ministar Mujović, a koji su doveli Željezaru i njene zaposlene u izuzetno tešku situaciju'', navodi se u saopštenju te partije.

Otkazivanje pres konferencije od strane menadžmenta prekjuče nazvali su skandalom.

''U Nikšiću skandal za skandalom. Nakon jučerašnjeg zakazivanja pres konferencije od strane menadžmenta "EPCG Željezara Nikšić", a potom i otkazivanja i zabrane ulaska u fabriku, oglasila se direktorica i navela da je željela da obraduje javnost informacijom da je Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore usvojio predlog ponude švajcarske kompanije o zakupu proizvodnih kapaciteta, ali da je u tome onemogućena zbog procedura'', navodi se dalje.

Potom se, stoji u saopštenju, oglasio ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.

''On je kazao da odluka koju je donio Odbor direktora mora proći filter Vlade, pa će se tek onda razmišljati o finalnom rješenju. Ovo je samo dokaz koliko se neozbiljno i neodgovorno rukovodstvo EPCG odnosi prema fabrici i radnicima. To je i sam ministar ranije potencirao ističući da su pojedinci odgovorni što je novac potrošen kako je potrošen, što nije realizovano što je očekivano i što je zaposlen nedopustivo veliki broj radnika'', zaključuje se u saopštenju OO DPS Nikšić.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Demokratska partija socijalista pozvala je predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića da "jednom stane iza svojih riječi". Oni su kazali da ostaje da se vidi da li će Demokrate stati iza riječi predsjednika Skupštine opštine Nikšić Nemanje Vukovića, koji dolazi iz njihovih redova i da li će dizanjem ruke za izglasavanje nepovjerenja Kovačeviću, sa riječi preći na djela.