Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS Nikšić: Transparentnost je karakteristika rada Opštine Nikšić, nezaposlenost prioritet koji treba rješavati

v-sjednica-oo-dps-nk-lala_nikcevic
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 01.03.2016. u 15:45

Sinoć je u Nikšiću održana šesta sjednica Opštinskog odbora DPS Nikšić u proširenom sastavu, kojoj su u svojstvu koordinatora prisustvovali član Predsjedništva DPS Crne Gore, Militin Simović, i član Izvršnog odbora DPS Crne Gore, Milosav Anđelić. 

Na sjednici je razmatrana aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, sa posebnim osvrtom na Nikšić i konstatovano je da je DPS sa punom posvećenošću i odgovornošću u potpunosti odgovorila na brojne izazove štiteći interese Države Crne Gore i njenih građana.

Predsjednik OO DPS Nikšić, Radivoje Lala Nikčević, govorio je o realizaciji izbornog programa DPS-a u opštini Nikšić. Jednoglasno je zaključeno  da je Izborni program već sada gotovo u potpunosti realizovan, a da je mnogo toga urađeno i mimo aktivnosti predviđenih pomenutim Programom.

Posebno su apostrofirani završeni kapitalni projekti poput Sistema za prečišćavanje otpadnih voda, zgrade Nikšićkog pozorišta, Olimijskog bazena, Trebješke ulice, Bulevara 13. jul, treće traka na putu Nikšić – Vilusi, Obilaznice oko Nikšića i drugi.

Takođe, kako je zaključeno,  unaprijeđen je investicioni ambijent, što potvrđuju brojni započeti objekti od strane privatnih investitora, a posebno je istaknut segment kulturnih dešavanja.

“ Nikšićka kulturna scene opet je prepoznatljiva konstanta našeg grada i brojke od preko 300 realizovanih programa i oko 100 000 posjetilaca u prošloj godini, na najbolji mogući način potvrđuju dobar i koordiniran rad u oblasti culture”, navodi se u saopštenju OO DPS-a.

Na sjednici je naglašeno da su transparentnost i postulat javnosti karakteristika rada Opštine Nikšić, a sve sa ciljem uspostavljanja servisno orjentisane Lokalne uprave. Psebna pažnja posvećena je problem nezaposlenosti.

“ Nezaposlenost je identifikovana kao jedan od glavnih problema koji opterećuje građane Nikšića, a posebno je ona izražena kod visokoškolskog kadra, tako da će to biti u fokusu pažnje lokalnih i državnih struktura u narednom periodu, a sve u cilju ublažavanja trenutne situacije i iznalaženja održivih rješenja”, ističu u OO DPS-a.  

Na sastanku je bilo riječi i o reevidenciji članstva DPS-a, a konstatovano je da ove aktivnosti idu predviđenom dinamikom te da je posljednjih mjeseci toj partiji pristupio značajan broj novih, a posebno mladih članova.

Izražavajući zadovoljstvo što će u narednom periodu učestvovati u radu Opštinskog odbora DPS Nikšić, Milutin Simović je članove Opštinskog i Izvršnog odbora upoznao sa dinamičkim prikazom plana aktivnosti koje će biti realizovane u narednom periodu, a sve u suret predstojećim parlamentarnim izborima na kojima, kako se zaključuje u saopštenju, sa punim pravom očekuju još jednu ubjedljivu pobjedu.   

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Deokratske partije socijalista (OO DPS) u Nikšiću saopštio je da je Osnovno državno tužilaštvo podnijelo optužni prijedlog protiv načelnika Komunalne policije Veselina Čurovića ''dok u Nikšiću vlada pravi komunalni haos, dok divlje deponije niču na svakom koraku, dok psi lutalice gazduju nikšićkim ulicama, dok je automobila više na trotoarima nego na parking mjestima''.