DPS Nikšić: “Žuti soliter, bijele boje” rezultat nerada i neadekvatne komunikacije među organima lokalne uprave

DPS
  • Autor onogost.me
  • 17.08.2022. u 10:35
Slavodobitno najavljen projekat uređenja fasada stambenih objekata, koji je neslavno započet farbanjem zgrade u Ulici Nika Miljanića, sada je nastavljen promjenom boje solitera kod Autobuske stanice, kazali su iz OO DPS Nikšić.

“”Žuti soliter, bijele boje” je još jedan rezultat nerada i neadekvatne komunikacije među organima lokalne uprave”, naveli su iz DPS-a.

Podsjećaju da je iz lokalne samouprave kazano da je ovaj soliter jedan od urbanističkih simbola grada, pa, kako kažu, ostaje nejasno zašto ovaj simbol nije ofarban u svojoj izvornoj boji.

“Svjedočeći mnogim neznavenostima u Nikšiću, obavještavamo gradsku upravu da postoje opšte norme i principi kojih bi se trebalo pridržavati u ovakvim slučajevima.
Pri rekonstrukciji i restauraciji objekata mora se voditi računa o njihovom izvornom izdanju, a očigledan je propust napravljen budući da je promjenama u vizuelnom obliku, izmijenjen i identitet jednog od simbola grada njegovog poslijeratnog razvoja”, navodi se u saopštenju.

U svom ovom amaterizmu, kažu, iznenađuje nedostatak reakcije svih onih iz redova NVO sektora, medija i lokalnih stručnjaka, koji su “nekada svim silama pokušavali da spriječe realizaciju projekata prethodne gradske uprave, od rekonstrukcije gradskog trga, bazena, Doma revolucije, gradskog muzeja, stadiona, gradskih parkinga i sl”.

“Jasno je da kad su greške tako očigledne i u oblasti uređenja prostora, da je potreba za smjenom opštinske vlasti neophodna”, poručili su iz nikšićkog DPS-a.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

2

  1. NIKŠIĆANIN

    DA LI SE DPS ZA SVOJE VLADAVINE UOPŠTE SJETIO SOLITERA KOD AUTOBUSKE STANICE, PA MAKAR TO BILA I U BIJELOJ BOJI?
    BOLJE DA NE ISTUPATE U JAVNOST.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ove godine je u odnosu na prošlu u Opštini Šavnik prijavljeno 12 puta više novih birača, odnosno onih koji su prijavili prebivalište i time stekli biračko pravo.