Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: Opozicija dizanjem medijske prašine prikriva nemoć

oo_dps_niksic_1_0
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 28.01.2017. u 13:53

U nemoći da zajednički nastupe na lokalnim izborima u Nikšiću i da postignu minimum konsenzusa, opozicione partije su krenule pojedinačno da napadaju Demokratsku partiju socijalista, ne bi li dizanjem medijske prašine prikrili svoju nemoć da se dogovore oko elementarnih stvari, saopštili su iz Opštinskog odbora DPS-a.

Pošto iz ove partije smatraju da je neracionalno trošiti dragocjeno vrijeme na svakog od njih pojedinačno, DPS im je odgovario kolektivno, da ih makar oni spoje, jer, kako navode, sami nijesu sposobni.

“Tako SNP, partija u nestajanju koja nije sposobna ni da riješi unutarstranačke probleme, a ne da vodi čitav jedan grad, pokušava da formira novu koaliciju „Ključ“, zahvaljujući kojoj su za parlamentarne izbore uništili čitave tri partije, a svoju najviše. Izgleda da je upravo SNP prava mjera opozicije u Nikšiću”, stoji u saopštenju DPS-a.

Zajedno sa njima je, kako kažu, minorni Demos, koji, kako dodaju, u samostalnom nastupu ne bi mogao ni da se primakne cenzusu, pa uporno traži način da se ugura u kakvu-takvu koaliciju, ne bi li pokupio neke mrvice sa stola svojih bivših saboraca iz militantnog Demokratskog fronta.

“Bečićeve Demokrate „misterioznim“ vaganjem sa kim će i kako će dižu sebi cijenu i tvrde pazar, pozivajući na postizborne saveze i koalicije. Očigledno je Aleksi malo funkcija u Budvi i Kotoru za uhljebljenje porodičnih kadrova, pa pokušava da se što bolje pozicionira za Nikšić, ne bi li otvorio još koje mjesto za svoje ljude. Znaju odlično da u Nikšiću nemaju što da traže”, dodaje se u saopštenju.

Osvrnuli su se i na nikšićku „Alternativu“, koju, kako smatraju, niko ne želi u svom okrilju.

“Isto kao što je Nebojša Medojević 2008. godine ponavljao da se „KAP gasi u ponedjeljak“, a on radi punom parom skoro deset godina kasnije, tako i Pejak sa ekipom „ima informacije da će kasniti plate u prosvjeti“. Očigledno da je jedina alternativa ovoj dvojici univerzalnih eksperata - zdrava logika”, objašnjavaju iz lokalnog DPS-a.

Za kraj dodaju da je, sve u svemu, to zbir opozicionara koji pretenduju da od Nikšićana traže povjerenje, ali u slučaju da se DPS pozabavio, kako navode, nekom detaljnijom analizom njihovog djelovanja, ne bi morali ni da predaju liste, ni zajedničke, ni pojedinačne.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.