Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

DPS: Raspad opozicije u Nikšiću

oo_dps_niksic_1_0_0
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 31.03.2017. u 15:05

Jučerašnji protest dijela opozicije u Nikšiću još jedan je u nizu dokaza da je bojkot lokalnih izbora u ovom gradu bio još jedan njihov promašaj, ocijenili su iz OO DPS-a.

“Osim što je to naknadnom pameću shvatio i dio opozicije, pa se sve svelo na DF, Demos i SNP, precizno ih demantuje i matematika: na izbore u Nikšiću 12. marta izašlo je 45,1 odsto ukupnog biračkog tijela, što je 65 odsto onih građana koji su glasali na lokalnim izborima 2013. godine i 57 odsto onih koji su izašli na birališta za parlamentarne izbore 16. oktobra 2016. godine”, navodi se u saopštenju nikšićkog DPS i dodaje da, kako god opozicija postavila svoju priču, činjenice su neumoljive, pa je, ističu, bojkot propao, a od opozicionog jedinstva nema ništa.

“Ako ne vjeruju DPS-u, neka još jednom pažljivo pročitaju što im je poručio Janko Vučinić. Sve poruke koje su se sinoć čule na jedva popunjenoj „Sceni 213“ od nikšićkih čelnika pogubljenog DF-a, SNP-a u dugoročnom slobodnom padu i Demosa od kojeg je ostalo samo ime, bile su samo pravdanje onom dijelu građana koje su opozicione partije iznevjerile time što nijesu imale hrabrosti da im dozvole da ocijene njihovo djelovanje u protekle četiri godine u Nikšiću”, smatraju oni.

Takođe su istakli da je tačna jedino poruka da će ih „građani kazniti“, mada su, dodaju, i to u opoziciji kasno shvatili.

“Nikšićani, ali i ostali građani Crne Gore, već ih odavno politički kažnjavaju za svaki potez koji opozicija napravi protiv države i svih onih koji u njoj žive. Kao i uvijek, opozicionari zaglavljeni u svoje međusobne sukobe i prepucavanja ko je lider, a ko čiji privjezak, ne vide dalje od ličnog i kratkoročnog interesa. Nastave li ovim putem podrška građana će im se svesti na to da će  „Scena 213“ do narednih izbora morati da bude preimenovana i prepakovana u „Scenu 13“, samo zbog njih i njihovih „veličanstvenih“ skupova”, zaključuju iz DPS-a.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.