DPS Šavnik pred novi krug izbora: Pozivamo Demokrate da prekinu ćutnju

DPS
 • Autor onogost.me
 • 17.12.2022. u 14:30
Pozivamo Demokrate da prekinu ćutnju, te da apeluju na svoje koalicione partnere iz SNP-NSD-DNP da ne ponavljaju nove destrukcije i nakaradna činjenja u Šavniku, saopštio je Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik.

Oni smatraju, kako su naveli, da lakrdija, bezakonje, nemoć i blamaža države oličeni u lokalnim izborima u Šavniku sjutra imaju priliku da budu okončani.

“Navijati za opstrukciju izbornog procesa nije u skladu i duhu sa savremenom civilizacijom, a truli kompromisi zarad bilo kakvih privilegija nijesu vrijedni udara na demokratiju, niti donose ništa dobro ni Šavniku ni Crnoj Gori”, navode iz DPS-a.

Kažu da upravo na sjutrašnjem ponavljanju glasanja na dva biračka mjesta u toj opštini imaju šansu da se kompletna ujdurma oko lokalnih izbora u Šavniku konačno završi.

“Da bi se to i desilo, neophodno je da se naši politički oponenti okanu novih destrukcija, pravnog i fizičkog nasilja, te da birače sa pravom glasa u našoj opštini ponovo ne sprječavaju da slobodno izraze svoju volju. Apsolutno niko ne može i ne smije bilo kom građaninu sa pravom glasa u Šavniku onemogućavati njegovo Ustavom garantovano pravo da bira i bude biran”, piše u saopštenju.

Zbog toga očekuju, kako su naveli, da će tužilaštvo, policija i svi drugi nadležni, zarad očuvanja demokratskog principa izbora vlasti, učiniti sve da se sjutrašnji izborni dan u Šavniku održi na demokratski valjan način.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Izjava Nemanje Vukovića, funkcionera Demokrata, u čijim okvirima je kazao da odbornici te partije neće glasati za Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, nije ništa drugo do novo razotkrivanje istine da je njihovo zalaganje i borba za građansku i evropsku Crnu Goru mrtvo slovo na papiru, naveli su iz Opštinskog odbora DPS-a Nikšić.