DPS: Zbog nemara i amaterskog djelovanja lokalne vlasti u Nikšiću, izgubljena sredstva za izgradnju vatrogasno-spasilačkog doma

  • Autor onogost.me
  • 06.08.2022. u 07:09

Najnovija informacija o preusmjeravanju neutrošenih sredstava u okviru Kapitalnog budžeta Crne Gore za 2022. godinu, dokazuje da lokalna vlast u Nikšiću svoj posao radi neodgovorno i neozbiljno, naveli su iz nikšićkog DPS-a.

Naime, jasno je precizirano, kako kažu, da će iznos od 500.000 eura, prvobitno namijenjenih za izgradnju vatrogasno-spasilačkog doma u Nikšiću, biti preusmjeren iz razloga jer lokalna samouprava nije dostavila svu neophodnu dokumentaciju.

“Trebalo bi čelnici Opštine da znaju da šarlatanski pristup, isprazne fraze “radimo”, neće obezbijediti realizaciju projekata. Za to je potrebna stručnost, profesionalizam i posvećenost, u čemu oni očito oskudijevaju.

Ostaje da vidimo dokle će se Kovačević kititi tuđim perjem i promovisati rezultate rada prethodnog lokalnog rukovodstva kao sopstvene, ali i do kada će mlađane Demokrate nastaviti da besprizorno iznose pusta obećanja u svojim predizbornim kampanjama, za koja, kako svjedočimo, nijesu sposobni da ih ispune”, navodi se u saopštenju.

Jasno je da sad, kad su poluge vlasti u njihovim rukama, ističu, krivicu ne mogu svaliti na nekoga drugog, te da bi bilo moralno, časno i pošteno izaći pred lice nikšićke javnosti i saopštiti da je ovaj projekat propao samo i isključivo zbog nemara i neznanja čelnika nikšićke Opštine, predstavnika Demokratskog fronta i Demokratske Crne Gore.

“U krajnjem, ovo je još jedan dokaz amaterskog djelovanja lokalne uprave, čije posljedice trpe građani Nikšića”, zaključuju u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

1

  1. Nisam pristalica DPS-a, ali sve ovo potpisujem. Na celo opstine su nam dosli mladi i neiskusni ljudi bez dana radnog staza i pbez ikakvog predznanja.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Da li je crnogorsko društvo zarobila politika? Sagovornici TVCG, univerzitetski profesori odgovaraju, da jeste. Otrovala nas je, poručuju, do te mjere da sve više mrzimo. I to je valjda alarm da kažemo dosta, i okrenemo se sebi.
Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović dostavio je Skupštini dopunjeni predlog odluke za skraćenje mandata Skupštini nakon što mu ga je predsjednica parlamenta Danijela Đurović vratila na doradu.
Predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović vratila je crnogorskom predsjedniku Milu Đukanoviću zahtjev da se održi vanredna sjednica parlamenta, na kojoj je trebalo da se raspravlja o skraćenju mandata Skupštini.