Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đukanović: Na ovim izborima se glasa za odbranu ili izdaju Crne Gore

konvencija_opet
SRĐO
  • Autor onogost.me
  • 11.10.2016. u 19:53

U Sportskom centru održana je izborna konvencija liste "Sigurnim korakom! DPS - Milo Đukanović", sa koje je poručeno da je više nego ikad jasno da su naredni izbori kjlučni za odbranu nezavisniosti Crne Gore.

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nosilac liste Milo Đukanović podjsetio je okupljene da je Nikšić dao nemjerljiv doprinos svim istorijskim pobjedama Crne Gore, između ostalog, kako je naveo, i onim pobjedama koje su Crnu Goru podigle na pijedestal slobode i brižljivog čuvara najvećih vrijednosti crnogorskog društva. 

„Kad god je trebalo Nikšić je uvijek bio snaga i uzdanica Crne Gore. On je to danas i biće u budućnosti, jer Nikšiću niti njegova prošlost, ni sadašnjost, ne dozvoljava da bude protiv države koju je stvarao. Zar iko ozbiljan može i pretpostaviti da bi mogao dati podršku onima koji su hapsili i strijeljali Ljuba Čupića. Ne mogu oni dobiti pravo da upravljaju ovim gradom, jer Nikšić nikad ne može podržati izdajničku politiku“, kazao je Đukanović odgovarajući potom na prozivke iz redova Demokratskog fronta, kojima je još jednom spočitao da je njihova jedina politička misija rušenje Crne Gore.

„Nije pitanje ”Mi ili on”, već je suština njihove ponude ”Oni ili Crna Gora”. Tu dielmu naši politički konkurenti oživljavaju u svakom kritičnom trenutku za našu državu. U toj njihovoj raboti nema ničeg ni patriotskog, ni viteškog, ni odgovornog, ni crnogorskog, a ima svega ostalog, i izdaje i udvorišta i tuđeg novca i vlastokleplja i rušilačkih namjera“, istako je on dodajući da se njihova politika zasniva na nebogatom političkom programu.

„Na ovim izborima građani opet odlučuju hoćemo li ubuduće imati svoju državu i hoćemo li biti svoji na svome. Nema nijednog birača u Crnoj Gori koji nije shavtio da 16. oktobra glasamo za odbranu ili izdaju države“, zaključio je Đukanović.

Član Predsjednišrva DPS-a i potpredsjenik parlamenta Crne Gore Milutin Simović rekao je da su brojnim i značajnim pobjedama te partije presudan doprinos dali Nikšićani. Takođe, on je sa govornice poručio da je vizija  DPS-a bila i ostala da na cilj stignu svi građani, a cilj je, kako je rekao, stabilno i uspješno društvo.

”U prethodnih osam mjeseci dijelio sam zadovoljstvo sa građanima Nikšića zbog brojnih realizovanih projekata koji su doprinijeli da naš grad bude i boljii i ljepši za život svih. Ono što je urađeno dobro sastavni je dio našeg posla i zato ste nam dali povjerenje i odgovrnost. Sve što je urađeno dobro uradili ste vi nam vašim izborom. Bilo je i grešaka, osjećaja za ljudske probleme, probleme porodice, bilo je primjera i nezadovoljstva ne zbog malog nego zbog krivog dijela. Želim dakažem da te greške prihvatamo i da ćemo ih ispravljati. Pobijedićemo svoje greške”, rekao je okupljenima Simović.

Njegov govor na predizbornoj konvenciji obilježila je i najava onoga što će kandidati sa liste DPS-a raditi u narednom periodu ukoliko pobijede na izborima.

”Rješavaćemo probleme zajedno, predvidjeli smo našim programom niz konkretnih realnih mjera usmjerenih prema mladima, visokošklocima i srednjoškolcima, sadašnjim i budućim preduzetnicima, poljoprivrednicima, prema nezaposlenima, tehnološkim viškovima, stečajcima, penzionerima i građanima kojima je potrebna podrška države. Ovo je vrijeme za one koji imaju viziju i koji su kadri, vrijedni i umni da je sprovedu, vrijeme za odvažne hrabre i dostojansvene, a to je jezik kojim se govori u Nikšiću”, rekao je između ostalog Simović.

Prvi čovjek opštine, Veselin Grbović, poručio je da se sa večerašnjeg skupa kreće u sigurnu pobjedu DPS-a jer je, kako je kazao, ta partija garant pobjede koja će spriječiti pokušaje da se zaustavi put Crne Gore ka Evropskoj uniji i ulasku u NATO alijansu, a za to će svakako, smatra, biti potrebna pobjeda i u Nikšiću.

 

„Kad to govorim moram podsjetiti da smo marljivo radili od preuzimanja mandata, a praktično su sva obećanja ispunjena“, kazao je Grbović navodeći kao uspješno realizovane projekte bazena, Tehnopolisa, aerodroma Kpaino polje, kolektora otpadnih voda, Nikšićkog pozorišta, te preko 50 manjih i većih objekata iz oblasti poljoprivrede i zdravstva. On je podsjetio na važan ekonomski zamah navodeći izlazak iz stečaja i pokretanje proizvodnje u firmama kao što su Boksiti, Željezara, hotel Onogošt, ali i onih one koji će uskoro početi sa radom kao što su Metalac, Nika, Monteživ.

On je potom najavio rekonstrukciju Doma revolucije, dodajući da će uskoro krenuti sanacioni radovi.

„U budžetu države za 2017. godinu očekujemo značajna sredstva, da po projektu koji se već radi, krenemo u rekonstrukciju Doma i završimo ga u narednom periodu“, poručio je Grbović.

Na početku skupa obratio se Radivoje Lala Niikčević, predsjednik Opštinskog odbora DPS-a Nikšić. Nikčević je počeo govor sa riječima da je ostalo još samo šest dana do, kako je rekao, lake ali istorijski važne odluke. On je rekao i da  Nikšić ponovo postaje indusrijski centar Crne Gore, zahvaljujući snažnoj sinergiji države i lokalne uprave, te da su realizovani brojni projketi.

„U proteklom periodu Nikšić je bio i sada je jedno veliko gradilište. Polako, ali sigurno dobija obrise savremenog grada u kome će se ostajati, uspjevati, dolaziti“, izrazio je očekivanje Nikčevič.

Izborna lista DPS-a, kako je rekao, jedino ima odgovore i za izazove i za probleme, kao i za ubrzani razvojni zamah u gradu pod Trebjesom i u Crnoj Gori.

Đoko Krivokapić, potpredsjednik opštine Nikšić, kazao je da je čast biti dio pobjedničkog tima koji sa uspjehom vodi Crnu Goru, Nikšić, i, kako je dodao, tima koji ispunjava data obećanja.

„Siguran sam da građani vide naše rezultate i zato im izbor 16.-og neće biti težak, jer naspram sebe imamo družinu sa primitivnim i ružnim rječnikom, koji se finansiraju novcem onih koji žele da zaustave evropski put Crne Gore i zarad svega toga u tri kofera spakovaše sve što je crnogorsko – čast, čojstvo i poštenje. Takvi jedino zaslužuju prezir i ništa više. Zato, građani ne vjerujte onima koji ne vole Crnu Goru, kazao je Krivokapić i osvrnuo se na opozicionare koji su proteklih dana najavljivali da će ujedinjeni preuzeti vlast.

„Tu je Lekić, svojevrsna politička kreatura, spreman da se udruži sa crnim đavolm ne bi li se zvao liderom. Pogubljeni i ostrašećeni Milić koji se ni u svojoj partiji ništa ne pita i koji se sa otpisanim Rakčevićem uhvatio za majušni ”ključ” ne bi li se izvukli iz političkog blata“, kazao je on.

Kandidat za poslanika na predstojećim izborima Andrija Nikolić napravio je poređenje današnje situacije sa zbivanjima tokom istorije.

”Završni udarac crnogorskom kralju Nikoli I dala je crnogorska opozcija, koja je godinama ranije to pokušavala. Tvrdili su kako je kralj Nikola glavni problem Crne Gore. Rušili su njega kako bi srušili Crnu Goru. Tako i danas ruše prvog čovjeka Crne Gore”, naveo je Nikolić i rekao da Crna Gora i Crnogorci više nikad neće dozvoliti da im se ponovi 1918. godina.

U svom govoru, Nikolić je pričao i o drugim listama koje će učestvovati na parlamentarnim izborima.

”Koliko ih intersuje Crna Gora i njeni građani, govori činjenica da su već formirali Vladu i podijeli funkcije. Otužno je da se u tu imaginarnu Vladu za mjesto tiskaju oni koji su bili privrženi Crnoj Gori, a preko noći odlučili da dovedu u pitanje Crnu Goru”, rekao je on.

Đurđina Jauković, rukometašica Crne Gore, pojavila se na izbornoj konvenciji DPS-a u Spotskom centru i kratko poručila da je Nikšić iznjedrio veliki broj uspješnih sportista.

”Ovo je grad koji je uvijek znao da podrži uspješne i hrabre. Nikšić je uvijek umio da prepozna pobjednike. Ja sam uvijek davala sve od sebe za moj Nikšić i moju Crnu Goru”, rekla je Jauković.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.