Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Đukanović u Kličevu: Imamo svoje nacionalne interese i želimo da ih slijedimo

milo1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 01.03.2017. u 06:49

Predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović, u razgovoru sa građanima nikšićkog naselja Kličevo, poručio je da Nikšić nikada neće dati podršku onoj politici koja se poigrava sa crnogorskim nacionalnim interesima.

Govoreći o opoziciji, lider najjače političke partije u Crnoj Gori je poručio da Socijaldemokratska partija i Građanski pokret URA, koji su nekada bili na strani državnih interesa, duguju građanima odgovor na pitanje zašto su prešli na stranu izdajnika.

„Žalosno je da se pojedine partije koje su voljele da sebe proglašavaju jedinim zastupnicima crnogorskih interesa, te partije, odnosno ljudi koji su danas u tim partijama, mislim prije svega na SDP i URA-u, danas su na strani izdajnika i daju im najveću potporu… Oni ne mogu da dokažu vlastitu veličinu koju su zamislili, a onda, povrijeđene sujete, skloni su i na vjerolomstva kakva su napravili, da sa Frontom čine nešto najnemoralnije u novijoj političkoj i ukupnoj istoriji Crne Gore. Oni svima nama u Crnoj Gori duguju odgovor na jedno pitanje: Otkud vi na strani izdajnika? Kada nam gospoda iz SDP-a i URA-e odgovore na ta pitanja, onda smo spremni da razgovaramo o svim pitanjima, ali važnijeg pitanja od pitanja nacionalnih interesa Crne Gore nema“, poručio je lider DPS.

Govoreći o opoziciji, prevashodno o DF-u, Đukanović je istakao da su “vrlo vješto zloupotrijebljeni”.

“Kada vidite nekog sa kime možete manipulisati, kao što je u ovom slučaju Rusija vidjela ovu političku strukturu, ona se grozno poigrava sa njima. Ona nema u prvom planu Crnu Goru, kao što nema ni Balkan, kao što ga nikada u istoriji nije ni imala. Rusija vodi računa o svojim interesima, prije svega prema EU i prema Americi. Ovo je vrijeme, nažalost, oštrog nadmetanja između Istoka i Zapada. Rusija pokušava da na Balkanu pošalje poruku Evropi i Americi da se ne mogu širiti bez njihove saglasnosti. Znate dokad će to trajati? Do onog trenutka dok se oni dogovore, a oni će se, naravno, kao i uvijek, dogovoriti. I što će se dogoditi? Što će biti epilog? Na kraju ćemo ostati mi, nevažni, samo sa novim gubitkom vremena. I umjesto da smo naučili tu lekciju iz istorije, i ne dozvolimo da niko, ni sa jedne, ni sa druge strane, ne upravlja nama, mi nažalost moramo da vodimo političke borbe kakve vodimo”, istakao je Đukanović.

Ali, kako je kazao, koliko god bile teške te borbe, najbolje je stanje u našoj kući.

“Kada pogledate sve države u okruženju, nigdje nije tako jasna dominacija proevropske politike i nigdje nije postignuta takva stabilnost… Imamo svoje nacionalne interese i želimo da ih slijedimo, a to je prije svega mir, stabilnost, suživot različitih vjera i nacija i posvećenost razvoju. To smo branili i to se opet brani, uključujući i izbore u Nikšiću. Nažalost, bitku nijesmo završili, sve dok ne učvrstimo svoje pravo na slobodan izbor i budućnost. Zato je važno da i 12. marta izađemo u što većem broju i pokažemo gdje je Nikšić”, poručio je Đukanović.

 

Izvor: CdM

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.