Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Evropski tim za Nikšić: Zdravstvenu i socijalnu zaštitu ćemo podići na najveći mogući nivo

foto
Evropski tim za Nikšić
  • Autor onogost.me
  • 28.02.2021. u 20:48

Evropski tim za Nikšić će dati sve od sebe da zdravstvenu zaštitu u našeg gradu podignemo na najveći mogući nivo, a posebna briga biće posvećena i starijoj populaciji, ocijenjeno je dr Dejan Perović sinoć na tribini te koalicone liste. Značajna ulaganja, kako su saopštili predstavnici pobjedničke liste, biće obezbijeđena i za oblast kulture.

Kandidat za odbornika dr Dejan Perović saopštio je da su za njega pacijenti svetinje, kao što je i Crna Gora svetinja.

"Vjerujte da ću kao pojedinac, ali i čitav tim ljekara i zdravstevnih radnika u Nikšiću za naš evropski građanski Nikšić, dati sve od sebe, da zdravstvenu zaštitu pomognemo na najveći mogući nivo", rekao je Perović.

On je pozvao mlade ljude da se obrazuju i uključe, a da će Evropski tim za Nikšić podržati svakog da napreduje u svojim karijerama.

"Omogućićemo mladim ljekarima da idu na specijalizacije da se školuju, da dobijaju supspecijalizacije, da ovaj grad ima veliki broj stručnjaka", kazao je Perović.

Predsjednik OO DPS Nikšić i kandidat za odbornika Zoran Vukićević poručio je da posebnu pažnju u svom programu posvećuju ljudima treće životne dobi, koji, kako je dodao, zaslužuju svako poštovanje.

"Dom za stare u Nikšiću će kada počne sa radom nuditi i usluge pomoć kući, što je izvanredna stvar. Radnici Doma će raditi sa starijim ljudima i kući, što će biti višestruko korisno jer će se upoznati sa potencijalno budućim korisnicima", naveo je Vukićević.

Kandidatkinja za odbornicu Evropskog tima za Nikšić Sonja Milatović navela je da je sadašnjoj generaciji pripalo da 14. mart u Nikšiću bude poput 21. maja odnosno da se odbrani ono što se duguje našim đedovima i prađedovima koji su se borili za slobodarsku i antifašističku Crnu Goru.

"Znate da uprkos brojnim atacima koje trpimo sa svih strana mi moramo ovu borbu održati na demokratskom nivou. Nakon 14. marta uložićemo značajna sredstva u prostor Gradske kuće, a Biblioteka će dobiti svoje zdanje. Na taj način dokazaćemo da smo svjesni istine da je svaka investicija u obrazovanje, naročito u najmlađe, dobro ulaganje", ocijenila je Milatović.

Ona je najavila povezivanje kuture i turizma odnosno valorizaciju Crvene stijene kao turističkog lokaliteta, što će pomoći i razvoju tog ruralnog područja, preciznije sela Petrovići i njegove okoline.

"Kultura čini bitan dio svake Nikšićanke i svakog Nikšićanina zato vas pozivam da nakon 14. marta zajednički radimo na tome da Nikšić pozicioniramo na mapi kulture regiona i Evrope", zaključila je Milatović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Proširenje Vlade može se očekivati u narednih desetak dana. Time će Crna Gora najzad napraviti dodatni demokratski iskorak i izaći iz jednog politički nenormalnog stanja, u kome su određene adrese sprečavale da oni koji su predvodili borbu za demokratiju i oborili visedecenijsku diktaturu, budu u Vladi.
Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura