Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

GP URA: Usvojeni budžet direktan udar na svako domaćinstvo

vura_-_copy_onogost
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 19.12.2015. u 13:57

„Na jučerašnjoj sjednici parlamenta vlast DPS-SDP-SD je na najgrublji način direktno udarila na budžet svakog domaćinstva u Nikšiću i svakog preostalog privrednika”, navodi se u saopštenju OO Građanskog pokreta URA.

Naime, jučerašnjim usvajanjem budžeta za 2016. godinu, kako se navodi,  nikšićka vlast usvojila je budžet na štetu građana.

“Jučerašnjim budžetom usvojili su veće komunalne takse, poreze na imovinu, na nepokretnosti, poreze na dohodke građana, a što je posebno drsko i bezobrazno je da svako nikšićko domaćinstvo od 1. januara 2016. godine kubik vode će plaćati, umjesto dosadasnjih  0,35 eura , čak 0,51 cent odnosno uvećanje od 44%, a, usluge kanalizacije su uvećane sa 0,17 eura na 0,26 eura , odnosno uvećanje od 44%”, stoji dalje u saopštenju.

Umjesto da se, objašnjavaju, usvojenim budžetom predvide sredstva za udžbenike učenika osnovne škole i njihov prevoz do škole, vlast je riješila da do kraja sroza i ovako minoran standard građana Nikšića.

“GP URA ne želi da prihvati da se na ovakav način odnose prema Nikšiću te će opštinski odbor GP URA razmotriti sve vidove borbe kako bi se ova vlast kaznila”,  zaključuje se u saopštenju.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci