Izabrana četiri kandidata za sudije: Armenko, Tešić, Đuranović i Reslubegović

screenshot
 • Autor onogost.me
 • 07.02.2023. u 12:51
Ustavni odbor izabrao ječetiri kandidata za sudije Ustavnog suda, koji će biti predloženi skupštinskom plenumu. Podršku za kandidaturu dobili su Snežana Armenko, Momirka Tešić, Dragana Đuranović i Faruk Resulbegović.

Predstavnici vlasti i opozicije postigli su saglasnost i oko četvrtkog kandidata za sudiju, na osnovu javnog poziva od 25. decembra.

Konačnu odluku donosi crnogorski parlament dvotrećinskom, odnosno tropetinskom većinom glasova poslanika.

Sjednica Skupštine na kojoj će se birati sudije biće održana 27. februara.

Na posljednjem glasanju u parlamentu niko od četiri predložena kandidata za sudije Ustavnog suda nije dobio potrebnu većinu, ni u prvom ni u drugom krugu glasanja.

Ustavni sud od septembra prošle godine nema kvorum za odlučivanje.

Sudije Ustavnog suda bira Skupština Crne Gore na 12 godina.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Duh junaštva, genij rada, krasili ti divno lice, sjevernog mi kraja stražo - zdrav Nikšiću Perjanice! Ovom zdravicom Onogoštu, koju je prije više od 100 godina napisao kralj Nikola označićemo pobjedu nove, a stare Crne Gore! Naše Crne Gore!, kazao Jakov Milatović, kanidat za predsjednika Crne Gore pozdravljajući veliki broj građanki i građana na konvenciji u Nikšiću.
  Na ponovljenom prvom krugu predsjedničkih izbora u šavničkom selu Dubrovsko, najviše (12) glasova osvojio je kandidat DPS-a Milo Đukanović. Njegov konkurent u drugom krugu, Jakov Milatović iz Pokreta "Evropa sad" dobio je devet glasova. Za Andriju Mandića (DF) glasalo je osam birača, a za Aleksu Bečića (Demokrate) jedan birač.