DPS Šavnik: Izborni proces u Šavniku obesmišljen, nadležni da reaguju

DPS
 • Autor onogost.me
 • 06.11.2022. u 14:31
Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Šavnik saopštio je da se izborni proces u toj varošici pretvorio u lakrdiju i da je potpuno obesmišljen. Oni su uputili još jedan apel nadležnima da reaguju kako bi se, kako su naveli, anarhija i haos konačno prekinuli.

Iz lokalnog DPS-a su kazali da su uzaludni bili napori te partije, kao i brojni pozivi koje su uputili nadležnim državnim organima da se uključe i u domenu svojih ingerencija omoguće nesmetano glasanje na ponovljenim izborima na tri glasačka mjesta u Šavniku.

“Članovi biračkih odbora iz redova DF i danas, upotrebom fizičke sile sprječavali su birače sa pravom glasa da slobodno izraze svoju volju i iskoriste biračko pravo. Time ova bahata lica kontinuiranim vršenjem niza krivičnih djela nastavljaju sa cirkusom koji se pretvorio u lakrdiju kojom je izborni proces u našoj opštini totalno obesmišljen, a čime se i ogolila činjenica da nadležne državne institucije ne funkcionišu”, navodi se u saopštenju DPS-a Šavnik.

Uputili su apel svim činiocima državne vlasti i nadležnim organima da zakonito djeluju i reaguju kako bi se, kako su naveli, “ovakva anarhija i haos konačno prekinuli”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Potpredsjednica Vlade za spoljnu politiku i ministarka evropskih poslova Jovana Marović podnijela je ostavku na te funkcije, potvrđeno je Portalu RTCG. Ona je takođe stavila tačku i na svoj angažman u Građanskom pokretu URA.
  U slučaju izbora u Šavniku državni organi su zakazali ako su prihvatali prijave prebivališta licima koja nijesu ispunjavala uslove, to jeste, koja se nijesu nastanila u opštini gdje su podnijela prijavu sa namjerom da tu stalno žive, koja nije središte njihovih životnih aktivnosti i sa kojom nemaju trajnu povezanost, ocijenio je za Portal RTCG advokat Veselin Radulović.
  Skupština Crne Gore raspravlja o Predlogu Zakona o popisu stanovništva, domaćinstava i stanova. Ministar finansija Aleksandar Damjanović rekao je da se monitoring Eurostata može tražiti kada se zakon usvoji i stvore formalne pretpostavke za održavanje popisa. Damjanović je naveo da Eurostat zasad nigdje nije u regionu planirao misije.