Jakić: Popis ne može biti svrsishodan i pozivam na odlaganje istog

jugoslav_jakic_opstina_savnik
Opština Šavnik
 • Autor onogost.me
 • 23.10.2023. u 16:38
Proces pripreme popisa stanovništva teče suprotno pozitivnim pravnim tekovinama, te sam u obavezi da kao nosilac javne funkcije ukažem, a u konačnom i da pokušam da spriječim zloupotrebu osnovnih ljudskih prava svakoga od nas, kazao je predsjednik Opštine Šavnik Jugoslav Jakić.

“Pitanje popisa u Crnoj Gori pitanje je nacionalnog dostojanstva, a svedeno je na proizvoljno uspostavljanje samog procesa i regulisanje nagomilanih obaveza u posljednjem trenutku, na način poznat samo kreatorima ovog nipočemu regularnog procesa. Smatram da usljed propuštenih rokova i valjane pravne regulative popis ne može biti svrsishodan i pozivam na odlaganje istog. U suprotnom ne mogu biti dio tima koji svojim aktivnostima šteti interesima građana mog Šavnika pa i cijele Crne Gore”, naveo je on na Tviteru.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Једно је сигурно, твоје бираче неће наћи у Шавнику,него у монитору

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Uprava za statistiku (MONSTAT) saopštila je Portalu RTCG da će se fizičko lice koje zlouptrijebi postupak popisivanja na način što snima ili fotografiše tok intervjua ili popunjene popisne upitnike ili ako snimak ili fotografiju javno objavi putem interneta ili medija kazniti prekršajno novčanom kaznom u iznosu od 100 eura do 500 eura.
  Odavno je sazrelo vrijeme da se rekonstruiše regionalna saobraćajnica Nikšić-Župa Nikšićka, dionica puta Liverovići-Miolje polje u dužini od oko 6 kilometara, s obzirom na njenu ogromnu važnost za sve stanovnike MZ Župa i zbog toga očekujemo da ova stavka bude uvrštena u kapitalni budžet, saopštili su danas iz nikšićkog odbora Građanskog pokreta URA.