Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Jovanović: Državna tužilaštva blagovremeno reaguju u svim situacijama

Skupština Crne Gore
  • Autor onogost.me
  • 27.11.2022. u 19:03
Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, nadležno i za teritoriju opštine Šavnik, danas preduzima, a u prethodnom periodu je preduzimalo sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti u svim situacijama u kojima je postojala sumnja da je tokom održavanja izbornog procesa u Šavniku učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, istakla je v.d. vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović.

Kako ističe, bez namjere da se upušta u rasprave sa ministrom unutrašnjih poslova Filipom Adžićem putem medija, podsjetila je u reagovanju i njega i cjelokupnu javnost da službenici policije uvijek i u svim situacijama postupaju po nalozima državnih tužilaca.

“Zbog toga čudi što se ta činjenica ne ističe onda kada se postižu značajni, čak i međunarodni rezultati, dok se u slučaju iščekivanja konkretnih rezultata ističe da se čekaju nalozi tužilaštva. Mislim da je od svega toga važnije da i državna tužilaštva i centri bezbjednosti treba zajednički i udruženo da rade u interesu građana i da se samo na taj način može doći do konkretnih rezultata. Sve drugo, svaki pokušaj promocije, čime god da je on motivisan, neće doprinijeti ostvarenju tog cilja”, naglašava Jovanović.

Zbog toga je pozvala ministra i čelnike drugih organa da sve eventualne nedoumice efikasno rješavaju u direktnoj komunikaciji, a ne putem sredstava javnog informisanja.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.