Jovanović o izborima u Šavniku: Procesuiramo sve gdje postoji sumnja na krivično djelo

Privatna arhiva
 • Autor onogost.me
 • 06.12.2022. u 12:46
V.d. vrhovne državne tužiteljke Maja Jovanović ponovila je da Osnovno državno tužilaštvo u Pljevljima, a povodom održavanja izbornog procesa u Šavniku, preduzima sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti, u svim situacijama u kojima postoji sumnja da je učinjeno krivično djelo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti.

Kako je naglasila u saopštenju, državni tužioci određuju zadržavanja i predlažu pritvor samo i jedino u situacijama u kojima je to propisano zakonom.

“Sve drugo značilo bi nepoštovanje zakona ili podlijeganje pritisku kojem je tužilaštvo izloženo u prethodnom periodu. Na takve vrste pritisaka smo imuni. Zato ističem da će državno tužilaštvo nastaviti da postupa isključivo u skladu sa propisima i svojim ovlašćenjima, a ne ni po čijim očekivanjima”, navodi Jovanović.

Od državnih tužilaca svih državnih tužilaštava zahtijeva odgovornost u radu, koja je, kako je istakla, neophodna i na drugim adresama, kako bi pokazali da im je zaštita interesa građana zajednički cilj.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Demokratski front (DF) predao je Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predlog za predsjedničku kandidaturu Andrije Mandića. Samo dan nakon što je to najavljeno, potpise podrške predali su mladi DF-a.
  Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.
  Stručnjaci upozoravaju da moramo imati usaglašene strategije i zakone kako ne bismo ostali bez pitke vode, šuma, ali i nekih životinjskih i biljnih vrsta. Dok izglasavamo zakone koji bi trebalo da nas štite od klimatskih promjena, na terenu se dešavaju dramatične promjene.