Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kazna do 500 eura ako se ne daju podaci na popisu

pixabay.com
  • Autor onogost.me
  • 17.12.2022. u 10:14
Uprava za statistiku Crne Gore objaviće preliminarne rezultate popisa stanovništa najkasnije 30 dana od završetka popisa. To je previđeno Zakonom o popisu, koji je juče objavljen u Službenom listu Crne Gore, a čiji je ukaz potpisao predsjednik države Milo Đukanović.

Članom 2 tog Zakona predviđeno je da period sprovođenja popisa i referentni momenat određuje Vlada Crne Gore.

Popisivač, instruktor i kontrolor kazniće se do 500 eura ukoliko ne budu čuvali kao službenu tajnu sve podatke od popisanih stanovnika.

Predviđene su i kazne za fizička lica.

“Novčanom kaznom u iznosu od 100 do 500 eura kazniće se za prekršaj fizičko lice ako ne da podatke koji se od njega traže popisom i ako na svako pitanje ne da tačan i potpun odgovor”, navodi se u članu 235 Zakona o popisu.

Ista kazna predviđena je i ako fizičko lice snima ili intervjuiše tok intervjua ili popunjene popisne upitnike, ili ako snima ili fotografiju objavi putem interneta ili medija.

Dodaje se da je obaveza jedinica lokalne samouprave da do završetka popisa ne mijenjaju nazive, granice i područja opština i naselja, uključujući imena ulica, trgova i bulevara.

Izvor: rtcg.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    1

    1. Да ли је могуће да нијесте макар један чланак објавили о премијери филма “Зло прољеће '92”?
      Очигледно да сте дпс-сд-сдп портал чим вас патња и бол и тортура наших почивших суграђана не дотиче???

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Sastanak predstavnika političkih partija o pronalasku rješenja za izlazak iz krize u Šavniku koji je počeo danas u 12 sati u Skupštini Crne Gore završen je. Šef poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad Vasilije Čarapić kazao je da je bilo nekoliko konkretnih prijedloga.
    Političke partije počeće sjutra u 12 sati politički dijalog i razgovor kako bi se riješila kriza u Šavniku, gdje izbori nijesu završeni ni nakon više od godinu i po.