Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„Ključ“ optužio lokalnu upravu za nezakonita zapošljavanja, iz Opštine sve demantuju

kljuc1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 10.10.2016. u 12:40

Iz Velike koalicije ''Ključ'' navode da je na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore izašao oglas za prijem radnika u organe nikšićke lokalne uprave i to, kako navode, svega nedjelju dana pred parlamentarne izbore.

U saopštenju te koalicije stoji da je objavljen oglas za posao u Službi zaštite i spasavanja gdje se traži 19 radnika, Komunalnoj policiji za 6 radnika i Sekretarijatu za inspekcijski nadzor gdje je potreban jedan radnik.

„Zasigurno možemo tvrditi da svi prijavljeni kandidati neće imati jednake šanse i da radnici koji će se  primiti po oglasu već rade u organima lokalne uprave, ili pak u Javnim ustanovama čiji je osnivač Opština Nikšić“, kaže se u saopštenju.

Iz te koalicije napominju da je početkom ove godine u organima lokalne uprave primljeno oko 90 službenika i namještenika tako da će broj ukupno zaposlenih radnika  zajedno sa ovim novoprimljenim službenicima, kako kažu, biti daleko iznad broja službenika i namještenika koji su 17. decembra  2015. godine kroz sporazumni raskid radnog odnosa i  uz isplatu otpremnina napustili Opštinu.

„Iz razloga što se ova praksa zapošljavanja i isplata otpremnina vrši kontinuirano za vrijeme izbora sve ovo poprima obilježja organizovanog kriminala i to u produženom trajanju pa se samim tim očekuje da se u sankcionisanju ovih kriminalnih radnji uključi i Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore“, očekuju iz Velike koalicije „Ključ“.

Mijanović: Imamo odobrenje Agencije za sprečavanje korupcije

Sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu Lazar Mijanović rekao je da je sve urađeno po zakonu i važećim odredbama.

„Konkursi su raspisani prije mjesec dana i nema nikakvih zloupotreba. Imamo odobrenje Agencije za sprečavanje korupcije koja nam je  potvrdila mogućnost zapošljavanja jer se, prije svega, radi o radnim mjestima, koja su propisana sistematizacijom“, naveo je Mijanović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Predsjednik Vlade Milojko Spajić izvinio se građanima što je proveo četiri dana u Francuskoj na odmoru. Kazao je da je svjestan da većina građana ne može sebi da priušti putovanja u Francusku i EU ali je istakao da Vlada naporno radi na povećanju standarda kako bi omogućili građanima da vide sve što Evropa nudi. Premijer je rekao da na društvenim mrežama imamo sijaset neozbiljnih optužbi, ali je naglasio da napadi na mrežama i estradizacija politike nikome neće donijeti dobro.