Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

„Ključ“ optužio lokalnu upravu za nezakonita zapošljavanja, iz Opštine sve demantuju

kljuc1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 10.10.2016. u 12:40

Iz Velike koalicije ''Ključ'' navode da je na sajtu Zavoda za zapošljavanje Crne Gore izašao oglas za prijem radnika u organe nikšićke lokalne uprave i to, kako navode, svega nedjelju dana pred parlamentarne izbore.

U saopštenju te koalicije stoji da je objavljen oglas za posao u Službi zaštite i spasavanja gdje se traži 19 radnika, Komunalnoj policiji za 6 radnika i Sekretarijatu za inspekcijski nadzor gdje je potreban jedan radnik.

„Zasigurno možemo tvrditi da svi prijavljeni kandidati neće imati jednake šanse i da radnici koji će se  primiti po oglasu već rade u organima lokalne uprave, ili pak u Javnim ustanovama čiji je osnivač Opština Nikšić“, kaže se u saopštenju.

Iz te koalicije napominju da je početkom ove godine u organima lokalne uprave primljeno oko 90 službenika i namještenika tako da će broj ukupno zaposlenih radnika  zajedno sa ovim novoprimljenim službenicima, kako kažu, biti daleko iznad broja službenika i namještenika koji su 17. decembra  2015. godine kroz sporazumni raskid radnog odnosa i  uz isplatu otpremnina napustili Opštinu.

„Iz razloga što se ova praksa zapošljavanja i isplata otpremnina vrši kontinuirano za vrijeme izbora sve ovo poprima obilježja organizovanog kriminala i to u produženom trajanju pa se samim tim očekuje da se u sankcionisanju ovih kriminalnih radnji uključi i Vrhovno državno tužilaštvo Crne Gore“, očekuju iz Velike koalicije „Ključ“.

Mijanović: Imamo odobrenje Agencije za sprečavanje korupcije

Sekretar Sekretarijata za lokalnu samoupravu Lazar Mijanović rekao je da je sve urađeno po zakonu i važećim odredbama.

„Konkursi su raspisani prije mjesec dana i nema nikakvih zloupotreba. Imamo odobrenje Agencije za sprečavanje korupcije koja nam je  potvrdila mogućnost zapošljavanja jer se, prije svega, radi o radnim mjestima, koja su propisana sistematizacijom“, naveo je Mijanović.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Opštinski odbor Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić saopštio je ta lokalna samouprava u tom gradu ima sramni odnos prema 21. maju, Danu nezavisnosti.