Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Klub odbornika Evropski tim za Nikšić pisao VDT-u: Preispitajte postupanje tužioca u predmetu protiv Marka Kovačevića

Demkratska partija socijalista
 • Autor onogost.me
 • 21.06.2024. u 17:21
Klub odbornika Evropski tim za Nikšić pisao je vrhovnom državnom tužiocu Miloradu Markoviću, da se preispita postupanje tužioca Dejana Đorojevića u predmetu protiv Marka Kovačevića, koji se tiče slučaja “srednji prst”.

''U međuvremenu je objelodanjena informacija, zbog koje postoji osnovana sumnja da je postupajući tužilac Dejan Đorojević u konkretnom predmetu bio pristrasan, a sve iz razloga što je supruga tužioca Dejana Đorojevića, gospođa Nataša Đorojević, dipl. ekonomista, zaposlena u Opštini Nikšić – u Komunalnoj policiji, u prilog čemu govori i ugovor, koji smo dostavili VDT-u na uvid'', naveli su iz Demokratske partije socijalsita zbog čega su, dodaju, tražili od Vrhovnog državnog tužilaštva na čelu sa Miloradom Markovićem da preispitaju postupanje Dejana Đorojevića u konkretnom predmetu i da ih nakon što sprovedu sve potrebne radnje povratno informišu o svim okolnostima utvrđenim u vezi sa ovim slučajem.

Osnovno državno tužilaštvo u Nikšiću je obavijestilo javnost da je formiran predmet protiv predsjednika opštine Nikšić Marka Kovačevića na osnovu video-snimka, koji je nastao prilikom obilježavanja 13 godina rada JU “Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić”, na kojem se, tokom intoniranja himne Crne Gore, vidi Kovačevićev ispružen srednji prst.

''Nekoliko mjeseci kasnije, nikšićka i crnogorska javnost je obaviještena da je odbačena krivična prijava protiv predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića, a postupajući tužilac Dejan Đorojević je izvijestio javnost da je, nakon završenog izviđaja u predmetu, našao da ne postoji osnovana sumnja da je Kovačević izvršio krivično djelo povreda ugleda Crne Gore ili drugo krivično djelo za koje se goni po službenoj dužnosti'', naveli su u saopštenju iz Demokratske partije socijalista.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić biće nastavljana u utorak, u devet časova, odlučeno je na kolegijumu predsjednika lokalnog parlamenta. Sjednica je prekinuta, nakon što je opozicija spriječila održavanje. Odbornici lokalnog parlamenta danas nijesu razmatrali Predlog za razrješenje predsjednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića. Ta tačka skinuta je sa dnevnog reda na predlog Ivana Zečevića, odbornika koalicije Za budućnost Nikšića. Glasalo je 39 odbornika lokalnog parlamenta, 20 odbornika je bilo za, 19 protiv.