Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Komunisti spremaju protestnu šetnju: LGBT zajednica omalovažava borce koji su poginuli noseći antifašističke simbole

pride
Darko Bulatović
  • Autor onogost.me
  • 03.09.2015. u 14:35

Nikšićki komunisti ne žele da se pomire sa namjerom organizatora da nikšićku paradu ponosa održe sa istaknutom petokrakom i  parolom „Stop fašizmu, sloboda narodu“.

Kao odgvor za subotu, u 11 časova, spremaju protestnu šetnju pod sloganom „Tuđe nećemo, svoje ne damo“.

„Pod ovom petokrakom izgradili smo socijalističko društvo. Mi smo stvorili zdravu ćeliju u društvu i kada smo bili mali nama su bake govorile da su nas donijele rode. Treba li mi danas djeci da govorimo da ih je donio onaj ćiko. Ne smeta nam da se za svoje seksualne slobode bore, ali neka ne koriste simbole za koje su živote dali milioni ljudi širom svijeta. Nijesmo mogli da prihvatimo da se ti simboli zloupotrebljavaju i omalovažavaju se borci koji su poginuli u Drugom svejtskom ratu. U Crnoj Gori je poginulo 18,500 žrtava, u Jugoslaviji 800,000, a samo na prostoru Nikšića 1.516.kazao je Radisav Stanišić, predsjednik OK JKPCG Nikšić i dodao da će šetnja biti organizovana od prostotija partije, na trgu Slobode, do zgrade opštine Nikšić.

 „Podržavaju ih velike sile i evropska zajednica, pa su to i naši rukovodioci primili. Oni ništa ne govore, samo odobravaju tu paradu koja predstavlja udar na crnogorski moral“ zaključio je Branko Popović, jedan od najstarijih komunista.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.