Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Konatar: Pravo na zdravu životnu sredinu da bude dio osnovnih ljudskih prava

GP URA
  • Autor onogost.me
  • 21.04.2024. u 12:03
Poslanik Građanskog pokreta URA Miloš Konatar podržao je, na proljećnom zasijedanju Parlamentarne Skupštine Savjeta Evrope(PSSE) u Strazburu, inicijativu kojom se pravo na zdravu životnu sredinu priznaje kao dio osnovnih ljudskih prava.
U svom govoru u PSSE Konatar je naglasio da će Crna Gora, Ustavom definisana i kao ekološka država, uvijek snažno podržati svaku inicijativu koja ima za cilj promociju ljudskih prava na zdravu životnu sredinu.
Konatar je kazao da je izazov klimatskih promjena naša realnost i najveća egzistencijalna prijetnja za čovječanstvo. Naš odgovor mora biti urgentan, hrabar i zajednički u postizanju dodatnih napora za zaštitu životne sredine.
“Kao Parlamentarna Skupština Savjeta Evrope moramo gledati u budućnost i postaviti pravac i standarde u zaštiti životne sredine koji će se vrednovati i mjeriti u decenijama koje dolaze. Imamo priliku da preduzmemo hrabre i odlučne akcije za stvaranje održivog i pravednog svijeta za sve”, zaključio je obraćanju PSSE poslanik Miloš Konatar.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Predsjednik Vlade Milojko Spajić izvinio se građanima što je proveo četiri dana u Francuskoj na odmoru. Kazao je da je svjestan da većina građana ne može sebi da priušti putovanja u Francusku i EU ali je istakao da Vlada naporno radi na povećanju standarda kako bi omogućili građanima da vide sve što Evropa nudi. Premijer je rekao da na društvenim mrežama imamo sijaset neozbiljnih optužbi, ali je naglasio da napadi na mrežama i estradizacija politike nikome neće donijeti dobro.