Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Konatar: URA će predložiti povećanje dječjih dodataka za 50%

Građanski pokret URA
 • Autor onogost.me
 • 06.04.2024. u 11:12
Šef poslaničkog kluba Građanskog pokreta URa Miloš Konatar kazao je da će njihovi poslanici predložiti povećanje osnovnog dječjeg dodatka sa 30 na 45 eura i ostalih dodataka za djecu za 50%.
“Poslanici Građanskog pokreta URA će zbog rasta cijena i inflacije predložiti povećanje osnovnog dječijeg dodatka sa 30 na 45 eura i ostalih dodataka za djecu za 50%”, kazao je on.
Konatar je istakao da je URA jedan od predlagača zakona koji je omogućio da sva djeca u Crnoj Gori danas primaju dječiji dodatak, a koji je usvojen u Skupštini u maju 2021. godine i da je poslije tri godine neophodno povećanje iznosa dječjeg dodatka sa sadašnjih 30 na 45 eura, tj. svih dodataka za 50%.
“Glavni razlog za povećanje dječijeg dodatka jeste porast cijena od 2021. godine do danas. Kako su porasle sve cijene u poslednje 4 godine i inflacija prilično umanjila vrijednost dječijeg dodatka koji smo propisali 2021. godine – vrijeme je da povećamo iznose dječijih dodataka sa 30 na 45 eura, i ostalih dodataka za 50%”, zaključio je Konatar.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci