Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kongres SDP-a zakazan za 29. novembar

sdp
SDP
  • Autor onogost.me
  • 31.10.2020. u 13:21

Na drugoj sjednici Odbora za pripremu Kongresa Socijaldemorkatske partije Crne Gore odlučeno je da deseti Kongres SDP-a bude održan 29. novembra, saopšteno je iz te stranke. 

 

“Kongres će biti održan na nekoliko različitih lokacija preko sistema onlajn konferencije kako bi se ispoštovala aktuelna epidemiološka situacija i zdravstvene mjere usljed epidemije COVID 19, čime će SDP biti prva politička partija koja će na ovaj način organizovati zasijedanje najvišeg partijskog tijela”, navodi se u saopštenju.

Na sjednici Odbora je zaključeno da pripremne radnje u susret Kongresu teku po planu i u skladu sa zadatim rokovima.

Na sjednici Odbora su utvrđeni i rokovi za dostavljanje kandidatura za predsjednika partije, koji proces je maksimalno otvoren u skladu sa najvišim demokratskim standardima koje propisuje Statut SDP-a.

“SDP će na predstojećem Kongresu, pored izbora novog partijskog rukovodstva, usvojiti i političku Deklaraciju o strateškim pravcima političkog djelovanja, vođena potrebom da se partija, posebno u svijetlu novih političkih okolnosti, još snažnije profiliše kao građanska, reformska i državotvorna politička snaga”, poručuju iz SDP-a.

Pred Crnom Gorom su, kako kažu, novi izazovi uspostavljanja “diskontinuiteta sa brojnim štetnim i pogrešnim  politikama i praksama doskorašnje vlasti, koje su dovele do krize državotvorne politike, koja se pod firmom političkih promjena od strane jednog broja političkih aktera iz  Crne Gore a i van nje, želi iskoristiti za nametanje retrogradnih, antigradjanskih a time i antidržavnih politika”.

“Datum održavanja Kongresa SDP – 29. novembar , poklapa se sa Danom Republike one velike Jugoslavije u kojoj je Crna Gora povratila svoju nasilno oduzetu državnost i u kojoj su svi južnoslovenski narodi ostvarili najviši stepen socio-ekonomskog i civilizacijskog razvoja u njihovoj istoriji”, stoji u saopštenju SDP-a.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.