Kovačević: Apelujem da ova hajka i ovaj progon po nacionalnoj osnovi prestane odmah

Facebook/Marko K
 • Autor onogost.me
 • 10.01.2023. u 21:13
Reakcija na vijest staru skoro mjesec, koju pri tom niko nije krio, ukazuje na jasno djelovanje onih koji žele da ljude u Crnoj Gori diskriminišu po osnovu nacionalne pripadnosti srpskom narodu, kazao je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

Om je na svom Fejsbuk profilu napisao da su na sjednici Odbora za dijasporu i Srbe u regionu razgovarali o položaju Srba u Crnoj Gori.

“Vjerovatno smo o tom položaju trebali da razgovaramo sa Kinezima u Pekingu”, naveo je on.

“Oni koji to kritikuju na ove ogavne načine kakve smo vidjeli danas imaju istu svijest i namjere kao i oni koji su pokušali da ubiju srpskog dječaka na Kosovu i Metohiji za Božić. Eho tih metaka jesu ove reakcije koje imamo danas na učešće na sjednici pomenutog odbora”, saopštio je Kovačević.

Poručio je da oni hoće da sarađuju sa njihovim sunarodnicima u Srbiji i sa Srbijom, te da hoće da svi zajedno u Crnoj Gori živimo bolje ne ugrožavajući nikoga.

“Zato apelujem da ova hajka i ovaj progon po nacionalnoj osnovi kojem žele da nas izlože prestane odmah”, napisao je Kovačević.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Na narednoj sjednici Skupštine opštine Nikšić, koja će se održati 10. februara, odbornici će odlučivati o predlogu za smjenu predsjednika opštine Marka Kovačevića.
  Poslanica Demokratskog fronta (DF) Simonida Kordić poručila je za TVCG da će predsjednik Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić biti kandidat DF-a za predsjedničke izbore, ukoliko kandidat Demokratske partije socijalista (DPS) bude Milo Đukanović.
  Crnogorski državljanin može prijaviti prebivalište, ili prijaviti promjenu prebivališta, na osnovu priloženog dokaza o pravu svojine ili susvojine na stanu, kući ili drugom objektu za stanovanje. Ako je u toj prijavi navedena adresa stana koji je u vlasništvu druge osobe, uz prijavu se podnosi ovjeren ugovor o zakupu, predviđeno je izmjenama i dopunama Zakona o registrima prebivališta i boravišta.