“Kovačević po hitnoj proceduri da smijeni Mijuškovića”

DPS
  • Autor onogost.me
  • 16.08.2022. u 12:21
Klub odbornika Evropski tim za Nikšić zatražio je od predsjednika Opštine Marka Kovačevića da po hitnoj proceduri smijeni savjetnika za turizam, kulturu i vjerska pitanja, Miljana Mijuškovića "zbog nehumanih, neetičnih i nadasve nečovječnih komentara objavljenih na društvenim mrežama, a povodom događaja na Cetinju".

Oni su u otvorenom pismu Kovačeviću naveli da poštujući tugu i bol porodica nastradalih u stravičnom zločinu na Cetinju, ali i patnju i dane žalosti cijele Crne Gore, nijesu htjeli da se obraćaju do danas.

“Ne želeći bilo kakvo profiterstvo nad tugom i bolom, ne generalizujemo krivicu, niti za ovakav stav optužujemo bilo koju grupaciju kojoj Mijušković pripada, pa ni Vas kao njegovog pretpostavljenog”, navodi se u otvorenom pismu.

Iz Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić traže od Kovačevića da zarad, nezapamćene tragedije, njenih žrtava i bola kompletne Crne Gore, svojim gestom pokaže da osuđuje takve istupe, ma od koga dolazili, pa i od najbližih saradnika.

“Možda ćete reći da je Mijušković svoj komentar obrazložio i da nije imao zlu namjeru, ali znajte u to niko ne vjeruje. Nemuštim obraćanjem pokušao se opravdati, iznoseći da njemu neko crta metu. Potpuno marginalna osoba došla je u žižu javnosti svojim bolesnim komentarom, prije čega ga niko nije ni primjećivao niti komentarisao. Sam sebi je nacrtao metu, ali metu prezira i osude”, navodi se u pismu Kluba odbornika Evropski tim za Nikšić.

Zbog svega navedenog, kako ističu, zahtijevaju od Kovačevića hitnu reakciju i smjenu pomenutog.

Mijušković: Nisam imao namjeru nikoga da uvrijedim, niti je to pomenuto u bilo kojoj rečenici

Mijušković je ranije na svom Fejsbuk nalogu napisao da može da prihvati da je neko imao namjeru da politizuje njegov komentar koji nije bio ništa drugo nego hrišćanski poziv na pokajanje.

“Pokajanje upravo u smislu duhovnog smirenja i promjene da bi smo se vratili na put ljubavi. Na put hrišćanskog praštanja i bratskog pomirenja. Vjernik sam i ne umijem drugačije da tumačim život i događaje osim kroz prizmu vječnosti. Svi kao građani treba da budemo svjesni da dizanje tenzija i provokacije nikada dobro donijeli nijesu. Zato je apel za pokajanjem stalna konstanta u crkvi kao i u privatnom životu svakog od nas hrišćana. Iskreno se izvinjavam svim građanima Cetinja. Žao mi je što su nasjeli na politizovano spinovanje portala kojima očigledno nije stalo da u miru ožalimo žrtve. Umjesto toga bave se „praćenjem“ privatnih komentara na profilima mojih prijatelja, koji nisu i nikako ne mogu biti zvanični stav. Komentar sam uklonio kako bi se prestalo sa daljim insinuacijama. Nisam imao namjeru da nikoga uvrijedim, niti je to pomenuto u bilo kojoj rečenici….Okanimo se „prepucavanja“, okrenimo se miru i nastavimo da se molimo za duše stradalih”, napisao je Mijušković na Fejsbuku.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) ove godine je u odnosu na prošlu u Opštini Šavnik prijavljeno 12 puta više novih birača, odnosno onih koji su prijavili prebivalište i time stekli biračko pravo.