Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Kraj bogate političke karijere za jednog od osnivača SDP-a

guto_1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 18.12.2015. u 08:44

Nakon punih 25 godina bavljenja politikom, jedan od osnivača Socijaldemokratske Partije Crne Gore, Milorad Guto Jovanović, odlučio je da se povuče iz političkog života. 

Politikom je, kako kaže za portal Onogošt, počeo da se bavi 1990. godine, u teškom vremenu raspada Jugoslavije i nagovještaja rata.  Tada je i postao član SDP-a, a bio je i predsjednik Inicijativnog odbora za osnivanje OO u Nikšiću.

“Program SDP-a je i tada i sada najbolji u Crnoj Gori, što je dokazalo vrijeme. Već tada smo se borili za nezavisnu Crnu Goru i Evro-atlantske integracije. Borili smo se za mir, demokratiju i društvo socijalne pravde. SDP-u sam dao 25 godina života i ponosan sam na to. Bili smo na pravoj strani istorije i dosta dobrog donijeli Crnoj Gori”, ističe Jovanović i vjeruje da će i mladi članovi SDP-a  nastaviti borbu, za bolju i ljepšu Crnu Goru, pravnu državu i socijalnu jednakost.

Poslednje dvije ipo godine Jovanović je obavljao funkciju potpredsjednika opštine Nikišić. To je period koji će, kako ističe, pamtiti po mnogim lijepim momentima i događajima.

“Proveo sam dvije i po godine u Opštini kao dio jedne sjajne ekipe. Posebno sam se posvetio kulturnom uzdizanju Nikšića. Sa ljudima iz ustanova kulture, nevladinim organizacijama i pojedincima sam izvanredno sarađivao. Svima sam zahvalan. Obnovili smo najznačajnije manifestacije i pokrenuli nove. Kulturni život grada je postao dinamičan. Siguran sam da će u narednom periodu biti još bolji”, ponosno ističe Jovanović.

Iako su proteklih dana pojedini mediji pisali da je njegovo povlačenje rezultat političkih pritisaka i posledica podjela u SDP-u, Jovanović ističe da je to ipak bila njegova lična odluka koju je još odavno namjeravao i da realizuje.

“ Odluka da se povučem sa mjesta potpredsjednika je moja lična. Bilo je političkih pritisaka, ali oni nijesu mogli usloviti moj odlazak ili ostanak, jer nijesu bili zakonski utemeljeni. Misilim da sam završio posao, zbog kojeg sam došao u Opštinu i da je vrijeme da mlađim ljudima dam prostor, kako bi došli do izražaja” ističe on.

Kako kaže, penzionerske dane provešće u rodnim Bjelopavlićima, a mlađima sa zadovoljstvom ostavlja da razvijaju kulturu u gradu.

“ Treba da budu posvećeni svom poslu i rezultati neće izostati. Nikšić je pun dobrih i sposobnih mladih ljudi, samo im treba dati šansu da se dokažu”, proučio je za kraj razgovora Jovanović zahvaljujući svim ljudima sa kojima je imao priliku da sarađuje. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić koja je jednom prekinuta, a jednom odložena, trebalo bi da se održi danas.