Mandić: Konstituenti DF-a idu različitim putevima; Medojević i Knežević: Nema svađe

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 14.05.2023. u 12:40
Lider Nove srpske demokratije Andrija Mandić kazao je na konferenciji za medije da su lideri Demokratskog fronta donijeli odluku da politiku nastave pojedinačno i tako poslije 11 godina, označio kraj te koalicije. Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević i lider DNP-a Milan Knežević dematovali su navode da je bilo sukoba unutar koalicije. Medojević je najavio da će PzP samostalno na vanredne parlamentarne izbore, dok će, kako smo ranije, objavili NSD i DNP vjerovatno izaći u koaliciji.

“DF je donio odluku da konstituenti DF-a idu različitim putevima ka istom cilju”, kazao je Mandić.

Kaže i da svoju borbu nastavljaju dalje. Ističe i da je cilj trojice lidera da Crna Gora bude ujedinjena.

“Važno nam je da ljudi koji podržavaju DF znaju da među nama nema svađe, sukoba, razlika”, kazao je Mandić.

Medojević: PzP ide samostalno, nije bilo svađe među liderima DF-a

Predsjednik Pokreta za promjene Nebojša Medojević kazao je da su imali različite političke stavove i interese, ali su imali zajednički cilj da se ujedini srpski i crnogorski svijet.

“Misija DF-a je ostvarena Srbi i Crnogorci u Crnoj Gori su pomireni”, kazao je Medojević.

Da nije bilo DF-a, kako kaže Medojević, ne bi bilo promjena u Crnoj Gori.

“Bilo je to divno putovanje sa mojim prijateljima. Ako se ne slažemo oko nekih svari to je daleko manje od onoga oko čega se slažemo i kroz šta smo prošli… Misija je ostvarena Đukanović i DPS su pali”, kazao je Medojević.

Medojević kaže i da nije bilo svađa među liderima DF-a i da sve njihove koalicije na lokalnom nivou ostaju.

“Bolje je da se posvetimo stvaranju ponude za birače i ostvarimo što bolji rezultat i ponudu u Crnoj Gori”, istakao je Medojević.

On je najavio da će PzP na junskim parlamentarnim izborima nastupti samostalno sa programom čiji će fokus biti na tome kako da se sprovedu reforme.

Knežević: Nikakvih sukoba, ni ružnih riječi nije bilo

Lider DNP-a Milan Knežević kaže da obračun sa zaostavštinom DPS-a treba svima da bude cilj.

U DF-u su, kako kaže, poslije avgustovskih izbora 2020. počela razmišljanja o tome kako da se prilagode novim političkim okolnostima. Tražili su, navodi on, modalitete i ovo dana predstavlja kraj istrijskog putovanja koje će trag ostaviti u prethodnoj deceniji.

“Uvjeren sam da će trag nastaviti da ostavlja i u narednim decenijama. Svidjelo se to nekome ili ne DF je pobijedio DPS”, kazao je Knežević.

On je poručio i da nijesu tačni medijski navodi da je među liderima DF-a došlo do sukoba zbog raspodjele mandata i funkcija.

“Nikakvih sukoba, ni ružnih riječi nije bilo niti će biti”, poručio je Knežević.

Lideri tri partije nijesu htjeli da odgovaraju na pitanja novinara. Knežević je kazao da će o modalitetima izlaska NSD i DNP obavijestiti građane naknadno i da je ovo njihovo posljednje obraćenje u ime DF i na ovu temu.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Štampanje glasačkih listića za parlamentarne izbore u Crnoj Gori počelo je danas, u bjelopoljskoj štampariji Merkator. Do kasnih večernjih sati biće odštampano 558.741 listića, a proces prati predstavnik OEBS-a. Na izborima, koji će biti održani 11. juna, učestvovaće 15 lista.
  U namjeri da doprinese transparentnosti prevashodno u procesu donošenja odluka, a podrazumijevajuće i načina trošenja budžetskih sredstava – 43. Vlada je sjednice Vlade otvorila za javnost učinivši dostupnim “Dnevni red” kao i materijale i zaključke sa održanih sjednica na portalu Vlade Crne Gore, poručili su iz Vlade reagujući na navode MANS-a o netransparentnom trošenju budžetskih sredstava.