Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Mandić: Napadom na Trebješanina poslali političku poruku

154547265_747109552866488_9073814308821199032_n
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 27.02.2021. u 12:58

Jedan od lidera Demokratskog fronta, Andrija Manidić kazao je da je napadom na Luku Trebjašina poslata politička poruka koaliciji „Za budućnost Nikšića“.

On je na konferenciji za medije kazao ukoliko se ne otkriju počinioci naći će način da zaštite sebe.

 „Ako se to ne desi i mi ćemo se organizovati i znati zaštititi. Nijesmo ni mi repa bez korjena“, naveo je on.

Kako je kazao, napad i prebijanje dječaka od 19 godina, od lica koja su ga pratila više dana, poslata je politička poruka koaliciji „Za budućnost Nikšića“.

"Da pošalju poruku svim slobodnim ljudima u Crnoj Gori, stigli smo do toga da kažemo da se od sinoć uvodi nasilje u politički život i u izbornu kampanju u ovom gradu. Mi smo govorili i kada je počela kampanja svjesni snage naše koalicije i ubjedljive pobjede donedavne opozicije u ovom gradu da će DPS biti spreman na svašta i pribjeći svim nedozvoljenim sredstvima kako bi pokušali da produže politički život glumeći da su i dalje najjača politička snaga na prostoru Crne Gore“, rekao je Mandić.

Istakao je da napad na Trebješanina doživljava lično, jer, kako je kazao, Luka sin njegovog brata od tetke i vjeruje da to nije bila nepoznata činjenica onima koji su sinoć učestovali u napadu.

Mandić je prokomentarisao i smjenu u nikšićkom Centru bezbjednosti (CB), navodeći da mu nije jasno da li su Goranović i Mađarić unaprijeđeni ili smijenjeni.

„To nam je vrlo važan odgovor da mi sami ne tumačimo da li su oni smijenjeni ili ne. Šta to znači dobiće neka druga mjesta i radiće neke druge poslove u UP? Mi mislimo da, ne samo ti ljudi, nego i drugi ljudi iz nikšićke policije, treba da se suoče sa sljedećom radnjom koju treba da izvrši Brđanin - prvo da ih suspenduje, razoruža, da im se oduzme službeno oružje, legitimacije i da se krene u utvrđivanje njihove imovine", kazao je Mandić.

Prema njegovim riječima, Luka je napustio bolnicu na svoju ruku i njegovo stanje je stabilno.

"On ima povrede po čitavom tijelu. Po onome što sa ja čuo od njega, prvo su ga polili biber sprejem, a onda ga je nekolicina tukla šipkama i nogama kada je pao. On je bio u nesvjesnom stanju", kazao je on.

Mandić je naveo da Trebješanin daje izjavu u CB, kako bi prikupili informacije, jer je "on registrovao nekolike večeri unazad da ga neko prati“.

Noslica liste koalicije „Za budućnost Nikšića“, Marko Kovačević, kazao je da se aktivistima te koalicije i nosiocima opozicionih lista crtaju mete putem društvenih mreža i stranica „Nikad više 1918“, „Crnogorcizam“ i da se vrijeđaju članovi njihovih porodica.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Poštenije bi bilo da su ministar Saša Mujović i predsjednik Borda direktora EPCG Milutin Đukanović odmah rekli sa kim je dogovoren tender nego što su dali uslove koji su za rubriku 'vjerovali ili ne', istakli su iz Građanskog pokreta URA komentarišući raspisani javni poziv Elektroprivrede Crne Gore koji predviđa mogućnost zakupa Čeličane i Kovačnice u Želiezari Nikšić od 15 do maksimalno 50 godina, a iznos najniže zakupnine koju zainteresovana kompanija može ponuditi ne može biti niži od 30 hiljada eura, niti viši od 150 hiljada eura
Premijer Milojko Spajić odgovaraće na pitanja poslanika na posebnim sjednicama Skupštine posvećenim premijerskom satu 19. i 26. jula.