Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

MANS: Uoči izbora ove godine sklopljeno preko 12.000 ugovora o zapošljavanju

MANS
  • Autor onogost.me
  • 05.06.2023. u 12:41
Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) saopštila je danas da je uoči izbora ove godine sklopljeno preko 12.000 ugovora o zapošljavanju, te da prednjače obrazovanje i zdravstvo.

Oni su kazali da je tokom kampanje za ovogodišnje predsjedničke i parlamentarne izbore, u državnoj upravi radni angažman pronašlo blizu 6.300 osoba, a ukupan broj ugovora koji je zaključen do 1. juna je prešao 12.000.

Navode da to pokazuju podaci koje su državne institucije dostavile Agenciji za sprečavanje korupcije (ASK).

“Zvanični podaci o zapošljavanju tokom izbornih kampanja koje je analizirao MANS pokazuju da je više od polovine ugovora sklopljeno na određeno vrijeme, blizu 30% se odnosni na ugovore o djelu, 8% na ugovore o dopunskom radu, dok ostatak otpada na ostale vrste ugovora o radnom angažovanju”, ističe se u saopštenju MANS.

Predizborno zapošljavanje
foto: MANS

Iz te nevladine organizacije (NVO) su dodali da se od svih zaključenih ugovora, 45% odnosilo na angažovanje osoba u trajanju od mjesec dana, na period od dva do šest mjeseci je sklopljeno tek 5% ugovora, na neodređeno oko 4% dok se 44% ugovora odnose na konkretnu aktivnost, bez definisanog vremena trajanja.

Izvor: vijesti.me

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.