Milatović danas završava konsultacije

 • Autor onogost.me
 • 08.08.2023. u 08:08
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović završiće danas konsultacije sa političkim subjektima zastupljenim u Skupštini oko izbora mandatara za sastav Vlade Crne Gore, saopšteno je iz Kabineta predsjednika.

Milatović će se sastati u 11 sati i 30 minuta sa predstavnicima Ujedinjene Crne Gore, dok će u 14 sati održati konsultacije sa predstavnicima Albanske alternative i Demokratskog saveza Albanaca (Rezidencija Predsjednika).

Milatović je, podsjetimo, razgovarao sa predstavnicima Albanske alijanse predvođenim Gencijem Nimanbeguom, zatim sa predstavnicima Demokratske Unije Albanaca i njihovim čelnikom Mehmedom Zenkom.

Takođe se sastao i sa predstavnicima CIVIS-a na čelu sa Srđanom Pavićevićem.

Predsjednik Demokratske unije Albanaca (DUA) Mehmed Zenka saopštio je, nakon sastanka sa Milatovićem, da je za njih prihvatljivo da mandatar pripadne Pokretu “Evropa sad” i poručio da Crnoj Gori treba stabilna i odlučna Vlada.

Sa njim je saglasan i Nimanbegu, koji je poručio da Vlada mora biti programska, odnosno da ukoliko njeni konstituenti ne budu imali slične ciljeve ponovo će biti ranjiva, kao i prethodna.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori postoji pet puta više kladionica nego škola, a prema nedavnom istraživanju gotovo trećina crnogorskih učenika konzumira alkoholna pića. Po zvaničnim podacima, registrovano je preko 1.000 kladionica, od kojih su neke i u neposrednoj blizini obrazovnih ustanova.
  Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je Senegal 29:21 u Geteborgu u drugom kolu Glavne runde Svjetskog prvenstva.