Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Milatović: Krupne optužbe ne smiju ostati nerazjašnjene

Kabinet predsjednika
 • Autor onogost.me
 • 17.03.2024. u 12:07
Teške međusobne optužbe koje smo slušali na skupštinskom Odboru za bezbjednost i odbranu i optužbe u toku i nakon sjednice Vlade na kojoj je biran v.d. direktora policije, otvorile su brojna pitanja na koja moramo dobiti adekvatan odgovor, poručio je predsjednik države Jakov Milatović.

Milatović je kazao da ovako krupne optužbe, koje ugrožavaju povjerenje građana u neke od najznačajnih institucija u zemlji, ne smiju ostati nerazjašnjene. U protivnom, navodi on, legalizovaćemo dilentatizam i neozbiljnost kao dominantne karakteristike političkog djelovanja.

"Kao predsjednik države, ali i kao građanin, očekujem brze i jasne odgovore nadležnih organa na sva pravna i druga pitanja koja su otvorena u proteklom periodu a tiču se dešavanja u bezbjednosnom sektoru. Ne vjerujem da bilo koji građanin želi da živi u državi čiji se visoki funkcioneri međusobno optužuju za najteža krivična djela i da se to prihvata kao dio dnevne politike", istakao je on.

Poručuje da ne želi da sudi i presuđuje "o prilično haotičnom ali i netransparentnom djelovanju pojedinih institucija", ali želi, kaže, da apeluje na poštovanje Ustava i zakona.

"Podsjećam da je demokratsko sazrijevanje našeg društva u prethodnom periodu u više navrata dovođeno u pitanje pogrešnim procjenama i postupcima nekih od najvažnijih političkih aktera. Zato je potrebna dodatna odgovornost i ozbiljnost na političkoj sceni, ali i svijest o trenutku koji je po mnogo čemu važan za dalji demokratski razvoj i EU integracije Crne Gore", zaključio je Milatović na društvenoj mreži X.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Rekonstrkcija Vlade premijera Milojka Spjića najverovatnije biće finalizovana već sjutra. Partije koje bi trebalo da uđu u Vladu na današnjim sjednicama stranačkih organa odlučivaće o najavljenoj rekonstrukciji.