Milatović: Već u avgustu se nadam da ću dati mandat Spajiću

Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore
 • Autor onogost.me
 • 21.07.2023. u 14:24
Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je danas u Beranama da će sljedeće sedmice zakazati formalne razgovore sa svim političkim subjektima, kako bi već u avgustu dao mandat mandatatru za sastav nove Vlade.

“Mislim da ću to uraditi u jednom pristojnom roku”, kazao je Milatović danas novinarima.

Milatović je kazao da bi u Vladi volio da vidi predstavnike svih političkih partija koji predstavljaju manjinske narode u Crnoj Gori.

“Pregovore pozdravljam i čini mi se da je dobra namjera političkih subjekata da se ide u što širu Vladu. To je dobra stvar za Crnu Goru. O Vladi uvijek govorim načelno i principijelno, a za mene kao predsjednika je važno da Vlada bude proevropska i da bude stabilna”, naveo je on.

Na pitanje da li bi volio da u Vladi vidi predstavnike srpskog naroda, Milatović je odgovorio da ne želi da govori ko bi mogao u Vladi da bude, a ko ne.

“U Vladi treba da bude što više subjekata kako bi bila snažnija , ali ne naouštrb principa, programa i prioriteta”, zaključio je Milatović.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sjednica Skupštine opštine (SO) Nikšić zakazana je u srijedu, 11. oktobra u zgradi Opštine, sa početkom u 10 časova.
  U Nikšiću je danas formiran Ženski odbornički klub, čiji je cilj afirmacija rodne ravnopravnosti, unapređenje položaja žena i snaženje lokalne demokratije.