Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Milošević: Podnosim ostavku iz moralnih razloga i da rasteretim Vladu, da je vječna Crna Gora

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 05.10.2022. u 13:44
Direktor Uprave prihoda i carina (UPC) Rade Milošević podnio je danas ostavku na tu funkciju.

Njegovu ostavku prenosimo integralno:

“Poštovani Predsjedniče,

Ovim putem Vas informišem da iz moralnih razloga podnosim ostavku na mjesto direktora Uprave prihoda i carina Crne Gore. Naime, kao odgovoran i savjestan građanin, uvažavajući mjesto i ulogu koju ovaj državni organ ima u institucionalnom sistemu Crne Gore, odlučio je sam se na ovaj način da bih rasteretio Vladu, Upravu prihoda i carina i sebe lično, pritisaka koji su rezultat nedavnih dešavanja u vezi istrage o nezakonitom postupanju službenika Uprave prihoda i carina.

Okolnost da je nakon sprovedenih istražnih radnji Tužilaštva došlo do lišenja slobode, službenika državnog organa na čijem samom čelu, i pored činjenica da sam učinio sve što je u nadležnosti Direktora ovoga Organa da se dugogodišnja devijantna ponašanja ovog tipa iskorijene, ipak predstavlja određeni oblik objektivne odgovornosti, zbog koje sam se odlučio da mi na lični zahtev prestane mandat.

Svoj posao sam uvek radio odgovorno, profesionalno i transparentno, u skladu sa normativnim pravnim zakonodavstvom. Svaki rad zahteva kritiku, i uvijek sam je dobronamjerno prihvatio, vjerujući da je upravo ona neophodna za napredak, unapređenje i efikasnost u radu. Samim tim, nikad se nijesam povlačio iz bilo koje neprijatne ili složene situacije. O mom radu najbolje govori rekordna naplata budžetskog prihoda koja je za prvih devet meseci ove godine iznosila 1,56 milijardi evra, što je za 150,5 miliona više u odnosu na Plan za 2022. godinu, a 93,06 miliona eura više u odnosu na rekordnu 2019. godinu. Moj doprinos je vidan i u suzbijanju nelegalne trgovine i šverca cigareta kroz rekordne zapljene od 155.537 cigareta u paketima za vrijeme mog mandata, što je više od ukupnih zaplijenjenih u posljednjih 30 godina. O tome da se minimizirala nelegalna trgovina cigaretama govori i rekordna naplata akcija na duvanske proizvode, koja je za prvih devet mjeseci ove godine iznosila 70 miliona eura, što je za 23 miliona više u odnosu na Plan za prvih devet mjeseci ove godine. Za pet meseci mog mandata na osnovu naplate akcize na duvanske proizvode naplaćeno je 47,3 miliona, što je više u odnosu na prvih devet meseci, deset godina unazad pojedinačno.

Uvjerenja sam da svojim radom nijesam prekršio zakon ni po bilo kojoj odredbi, te da je s jedne strane medijske, a s druge političke hajka, usmjerena na moju diskreditaciju. Ista je osmišljena i instruirana od strane određenih interesnih grupa ugroženih mojim savjesnim i profesionalnim radom.

Da je vječna Crna Gora!”, naveo je Milošević.

Milošević je u svojstvu građanina saslušan u subotu veče, u sklopu istrage o švercu cigareta.

Nakon šest sati provedenih u policiji Milošević je saopštio da podržava akciju Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Uprave policije (UP), poručivši da je u zajedničkom interesu da se rasvijetle potencijalne nezakonitosti.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Početak dijaloga predstavnika parlamentarnih partija o pronalaženju rješenja za izbornu i političku krizu u Šavniku najvjerovatnije će započeti 29. aprila, saopštio je šef Poslaničkog kluba Pokreta,,Evropa sad“ i kopredsjedavajući Odbora za sveobuhvatnu izbornu reformu Vasilije Čarapić.